zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Rommelmarkt blijft grote publiekstrekker Jaarmarkt

14 juni 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De Rommelmarkt van Wijk en Aalburg blijkt ook dit jaar weer een grote publiekstrekker. De mix van (semi)profesionals en jeugd doet het kennelijk goed bij het grote publiek. De sfeer op de 31e Jaarmarkt was grandioos, het bezoekersaantal opnieuw hoog (schatting 12.000 bezoekers van binnen en (ver) buiten Aalburg) en de weergoden werkten fantastisch mee. Het was zaterdag in Aalburg zo te zeggen echt marktweer. Clown Kees opende om 10:00 uur met burgemeester Fons Naterop de jaarmarkt officieel. Een leuke traditie inmiddels.

Direct om 10.00 startte een spetterend programma dat de hele dag zou doorlopen. Zo was er clinics Body-pump van Refresh Your Fitness en op het podium optredens van Frank van Etten, Dennis van der Stelt, Henk Dissel en Tommy Lips. Het publiek genoot. Dat deed men overigens 's middags ook van een uitvoering van Da Capo op het terras bij Bakkerij Hardeman. Later gevolgd door optredens van orkesten van Oefening & Uitspanning.
Op de markt stond een keur van ondernemers
. De ongeveer tweehonderd kramen stondenv erdeeld in de Bergstraat en de Grote kerkstraat. Er was van alles te zien. Bijzonder waren de gepimpte huisspullen van Mieke, gepatendeerde pannen en tinnengieter Rob van Veen onder het kopje 'oude ambachten.' En natuurlijk ook snoep, kaarsen, kaas, fruit, sjaals, zonnebrillen, kleding, bloemen, teveel om op te noemen. Het was er allemaal. Maar ook niet-ondernemers brachten hun 'waren' aan de man. Zo waren van de partij NOAD'32 en Wandelvereniging Wandelvreugd met het rad van avontuur en raadspelletjes in een zoektocht naar nieuwe leden.

Portemonnee gestolen
De Rommelmarkt liep de hele dag door. Van 10.00 tot 17.00 uur. Opnieuw werd een keur aan nuttige en onnuttige zaken aangeboden. Er werd wat afgesnuffeld in de Torenstraat en de Grote Kerkstraat. Grondplaatsen en kramen, overal stonden spullen die voor een habekrats of zelfs minder van de hand gingen.
Vooral de kinderen deden goede zaken. Daarom was het des te meer verschrikkelijk sneu en onbegrijpelijk dat een stel onverlaten de opbrengst van een meisje van acht afhandig maakten. Haar bijeengeschraapte centjes - zorgvuldig opgeborgen in een portemonnee - werden in een onbewaakt ogenblik onvreemd. Het zou om vijf euro gaan. De verontwaardiging van omstanders die het grote verdriet zagen, was groot. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor. Of er aangifte is gedaan, is niet bekend.

Organisatie
De 31e Jaarmarkt  van Wijk en Aalburg werd wederom op poten gezet door Dorpsvereniging Wijk en Aalburg. Het organiserende team stond ook in 2014 onder leiding van
Carina Timmermans, Ellen Hus en 'good old' marktmeester Teus Schreuders. Het trio werd versterkt met 'extra handjes en oogjes.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.