Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Klankbordgroep ICT/Breedband (Optimaas)  komt met plan van aanpak'
13jun 2014

Klankbordgroep ICT/Breedband (Optimaas) komt met plan van aanpak

AALBURG - 'Het lijkt misschien allemaal wat stil rondom de voortgang van het project breedband, bekend onder de naam Optimaas, maar dat is zeker niet het geval.' Aldus het persbericht dat verzonden is vanuit de afdeling Communicatie van de gemeente Aalburg.

Wethouder Shah Sheikkariem - die breedband in zijn portefeuille heeft - is na zijn aantreden met het project verder aan de slag gegaan. Om een goed beeld te krijgen van de huidige stand van zaken heeft hij onder andere  een consultatieronde gehouden en met de belangrijkste spelers gesproken. Zo heeft hij gesprekken gevoerd met de kwartiermaker van de breedbandcoöperatie, de gemeentelijke klankbordgroep ICT/Breedband en met het interim bestuur Optimaas.

Vervolgens heeft wethouder Sheikkariem de raad geïnformeerd door een terugkoppeling te geven van zijn bevindingen en het verdere voortgangsproces besproken. De gemeenteraad heeft positief gereageerd over de aanpak en de wethouder groen licht gegeven om het project verder vorm te geven.   

Vervolg
De eerste vervolgstap is nu dat de klankbordgroep ICT/Breedband met het interimbestuur Optimaas om de tafel gaat zitten. Doel daarbij is dan  om te overleggen op welke wijze er een voorstel kan komen dat leidt tot een breed gedragen plan voor het aanleggen van breedband in de gemeente Aalburg. Het interim-bestuur heeft dit positieve signaal opgepakt en is druk bezig het plan vorm te geven. Wethouder Sheikkariem heeft er vertrouwen in dat er in het belang van de inwoners en de ondernemers uiteindelijk een goed te realiseren voorstel voor breedband komt.Deel dit bericht met je vrienden!