donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Goede verbinding wordt basisbehoefte

20 mei 2014 (door AalburgNet)

ZALTBOMMEL / AALBURG - Zaltbommel wil breedbandinternet aanleggen als nutsvoorziening voor iedereen. Mogelijk is dit ook een oplossing in de gemeente Aalburg. Zoals de overheid riolering en afvalinzameling regelt, zo willen de Gelderse gemeenten in het samenwerkingsverband Regio Rivierenland ook breedbandinternet - bij voorkeur via glasvezel - regelen. Marktpartijen trekken immers hun neus op voor klanten in de buitengebieden. Aldus Het Kontakt.

Aalburg
Wethouder Shah Sheikkariem van Aalburg was ook bij de presentatie. Hij werkt naast zijn wethouderschap bij Regio Rivierenland en stond aan de wieg van het onderzoek. Op de vraag of de gemeente Aalburg ook trekker zou kunnen worden om snel internet mogelijk te maken, nu het niet lukt via bewonersinitiatieven, reageert hij positief. “Maar”, benadrukt hij, “het is aan de gemeenteraad om daar eventueel opdracht toe te geven. Zo is het in Rivierenland ook gegaan. Het enige wat ik kan doen is de Aalburgse raad informeren over de plannen in Rivierenland. Dat ga ik ook zeker doen.”

Optimaas
Ondertussen werkt het interim-bestuur van Optimaas aan plannen om een glasvezelnetwerk toch van (uit) de grond te krijgen. Hiervoor is een ebdrag nodig van 1,6 miljoen. Zie ook onderstaande linken.

Zie ook:

Lees meer over:

glasvezel internet breedand
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.