zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Vooralsnog is het stilte die de klok slaat bij Optimaas

15 mei 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - In Wijk en Aalburg is de vraagbundeling voor glasvezeldiensten afgerond zonder dat het gewenste resultaat is bereikt. De coöperatie Optimaas had als plan om tussen november en eind maart minimaal 55 procent van de huishoudens te overtuigen van het belang van glasvezel, maar dat is niet gelukt. De teller kwam volgens een persbericht op de site niet verder dan ruim 10 procent. 

Optimaas heeft sinds 1 april een interim-bestuur dat zich ten doel heeft gesteld om het netwerk alsnog uit te rollen. De coöperatie gaat er van uit dat wanneer er wordt gestart met graven de twijfelaars zich alsnog aanmelden. Daarbij is er niet langer sprake van een streefdatum en wordt er prioriteit gegeven aan het bijeen brengen van een eigen startkapitaal van 1,6 miljoen euro. Aldus Telecompaper in haar bericht van 15 mei 2014.

Voortgang
Begin maart vormde Willem Bok (ondernemer uit Veen) een groep van twintig ambassadeurs voor Optimaas. Deze groep, bestaande uit zowel ondernemers als vertegenwoordigers uit andere sectoren (onderwijs) heeft één doelstelling: het glasvezelnetwerk in Aalburg moet er komen: 'Linksom of rechtsom.' Het interim-bestuur bestaat uit Jan Maarten de Bruin (Willem van Oranje College), Gerard van Tilborg (ondernemer), Loes Lijmbach (ondernemer) en Jeroen van de Velden (BMB-electronics).

Hoe het ook zij... Aalburgers die zich eerder bij Optimaas hebben aangesloten, dus lid zijn van de coöperatie, blijven vooralsnog verstoken van informatie en vragen zich hardop af wat de voortgang is. Bekend is dat het interim-bestuur inmiddels meerdere malen met elkaar gesproken heeft. Wat de status is van dat overleg is onbekend inzoverre dat men wacht op nader overleg met de politiek. De kersverse wethouder Shah Sheikkariem heeft  'inleestijd' gevraagd en het wachten is op een definitieve datum. Na het overleg met de politiek wordt meer helderheid verwacht.

Spandoek
In de Polstraat - hoek Kortestraat - in Wijk en Aalburg hangt ondertussen nog steeds een spandoek van de eerdere wervingsactie van Optimaas. Of die deplorabele staat van het reclamedoek kenmerkend is voor de voortgang is onduidelijk. De foto werd gemaakt door Aalburger Jaap Budding.

UPDATE: Oud-wethouder Sylvana de Backer reageert in een tweet op het artikel: 'Interimbestuur heeft tijd nodig om alle ins&outs eigen te maken! Het gaat immers niet om Triple Play! Geef ze de kans!' De Backer had ten tijde van haar wethouderschap Optimaas in haar dossier.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.