vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Ondernemersverenigingen Aalburg en Heusden slaan handen ineen

14 mei 2014 (door AalburgNet)

HEUSDEN / AALBURG – De ondernemersverenigingen van de gemeentes Heusden en Aalburg gaan vanaf 15 mei intensief samenwerken. Beide regio’s hebben door de geografische ligging economisch veel raakvlakken. Door de krachtenbundeling versterken beide verenigingen de belangenbehartiging richting overheid en onderwijs en wordt er ook een gezamenlijke activiteitenkalender gepland. Het uiteindelijke doel is dat locale winkels en bedrijven breder  kunnen ondernemen in beide regio’s.

De ondernemersverenigingen Heusden en Aalburg vertegenwoordigen ruim 250 bedrijven aan beide kanten van de Bergsche Maas.  De klanten van deze ondernemingen doen al  regelmatig zowel zaken in Heusden als in Aalburg. Met de samenwerking proberen beide besturen nog meer klanten aan de twee regio’s te binden. Voorzitter Dianne Habraken van OV Heusden: “ Zowel winkels als horeca, galeries en andere ondernemingen hebben de bezoekers van alles te bieden.  Nu wordt nog weleens gekozen voor een tochtje naar Waalwijk of ’s-Hertogenbosch, maar waarom geen aankopen doen om de hoek? Door in ieder geval de activiteiten van beide verenigingen op elkaar af te stemmen, voorkomen we dat op dezelfde dag binnen vijf kilometer een groot evenement is. Zo verliezen ondernemingen uit de regio niet onnodig bezoekers aan elkaars evenement.”

Voordelen
Waarnemend voorzitter Cor Spek van OV Aalburg ziet ook andere voordelen: “We kunnen gezamenlijk optrekken bij overheidsbesluiten zoals de afsluiting van wegen of het parkeerbeleid. Daarnaast delen we onze kennis en kunnen we eenvoudig ondernemers van beide verenigingen met elkaar in contact brengen. Op deze manier ontstaan nieuwe ideeën, maar de samenwerking is ook een stimulans meer locaal te investeren. Een verbeterde belangenbehartiging voor de ondernemer staat voor beide verenigingen centraal!”

Zowel ondernemers als consumenten kunnen zowel op de website www.ov-aalburg.nl als op www.vesting-heusden.nl  informatie gaan vinden over gezamenlijke activiteiten en komende evenementen in beide regio’s.

(Foto: Dianne Habraken en Cor Spek: de gezichten van de beide ondernemersverenigingen: 'Samenwerking moet bezoekers en ondernemers verbinden.' Foto Peter Vos.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.