donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Aalburg Rond is rond

14 mei 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De Fietstocht Aalburg rond is rond, de routeboekjes zijn klaar, de posters zijn klaar, het goede weer is besteld en dus kan het evenement op zaterdag 7 juni aanstaande van start. Ook werden op de verschillende plekken door de organiserende Ondernemersvereniging (OV) Aalburg de spandoeken opgehangen om belangstellenden te attenderen op de jaarlijks terugkerende toertocht per fiets.

Het is dit jaar de dertigste keer dat de tocht verreden wordt. Van meet af aan is de fietsrit een succes geweest. De aantallen deelnemers wisselden weleens, maar bij goed weer kunnen er toch zomaar 1.500 mensen op de fiets stappen.

Meedoen
Ook dit keer staan langs de route een groot aantal stempelposten van ondernemers die bijvoorbeeld ballonnen, lekkere hapjes, drinken, chips etc. kunnen uitdelen. Al fietsend van punt naar punt doen de deelnemers deze posten aan waar zij ook een letter krijgen. Alle letters tezamen vormen een slagzin. Aan de tocht is geen prijs verbonden. Meedoen is interessanter en het plezier staat voorop.

De fietsers beginnen op 7 juni aanstaande vanaf 08:30 uur bij één van de startpunten - daar schrijven de deelnemers in en ontvangen een routeboekje - en kunnen vertrekken tot 12.30 uur. De tocht eindigt om 16:30 uur en voert door de zeven kernen van Aalburg. Onder andere ook langs de Meeuwense Molen, zoals hier op de foto.

(Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.