donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Kevermuseum decor voor Brabantse Stijlprijs

13 mei 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Het enige, echte museum voor luchtgekoelde Volkswagens - het Kevermuseum - in Wijk en Aalburg is decor voor de Brabantse stijlprijs. In een uitgegeven nieuwsbrief van het Biesbosch Streeknetwerk siert het Kevermuseum aan de Perzikstraat de 'cover' (foto rechts) van het betreffende artikel over de prijs die 'Brabanders bewust wil maken van hun “gebouwde omgeving.”'

De Brabantse Stijlprijs is bedoeld voor openbare ruimten die herkenbaar Brabants zijn en op een Brabantse manier tot stand zijn gekomen. Met de prijs wil de provincie een impuls geven aan de ruimtelijke kwaliteit. Brabantse gemeenten kunnen tot 24 mei openbare ruimten aandragen. Uit de inzendingen kiest een jury onder leiding van Yves de Boer, gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen, vijf genomineerden. Op 15 september 2014 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Opdrachtgeverschap
Brabanders bewust maken van hun “gebouwde omgeving”. Dat is volgens Yves de Boer het doel van de Brabantse Stijlprijs. Net uitgevoerde ontwerpen voor pleinen, straten, parken en gebouwen die typisch Brabants zijn, komen voor de prijs in aanmerking. Met de prijs wil de provincie Noord-Brabant een impuls geven aan goed en professioneel opdrachtgeverschap van Brabantse gemeenten. De winnaar zal dan ook een gemeente zijn. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.