vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Bijeenkomst gedecoreerden had hoog reuniegehalte

26 april 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Het is in de gemeente Aalburg een goed gebruik dat eerder én nieuw gedecoreerden ter gelegenheid van Koninginnedag bij elkaar komen. Dit jaar dus voor het eerst rond Koningsdag. Een 75-tal genodigden had aan die uitnodiging van het college van burgemeester en demissionair wethouders gehoor gegeven. En natuurlijk droeg men het lintje fier op de revers of anderszins.

Een groot aantal decorandi liet zich vergezellen door zijn of haar partner. Diverse 'nieuwe' lintjesdragers, die eerder die dag werden onderscheiden, waren aanwezig. Zij werden door burgemeester Fons Naterop voorgesteld.

Oorlogsgraven
Na de openingstoespraak van de burgervader volgde Jean de Kock die een boeiende uiteenzetting gaf over de Stichting Oorlogsgraven. De doelstelling van de Oorlogsgravenstichting is de aanleg, inrichting, instandhouding en verzorging van Nederlandse oorlogsgraven, waar ook ter wereld. De Stichting onderhoudt ongeveer 50.000 Nederlandse oorlogsgraven verspreid over de hele wereld. Het betreft hier graven van burgers en militairen die na 9 mei 1940 gevallen zijn. Hun graven zijn te vinden op erevelden, maar ook op gewone begraafplaatsen zoals in Eethen, Veen en Wijk en Aalburg.

Wilhelmus
Na die verhandeling werd het Wilhelmus gezonden, als ieder jaar begeleid door Jean de Kock. Na afloop werd het glas geheven en getoost op Zijne Majesteit. Aansluitend was er gelegenheid elkaar te ontmoeten. Gelet op de voortgang van de traditie heeft het jaarlijkse oranje treffen altijd een hoog reunie-effect. Zo ook dit keer. Er werden volop handen geschud en aan diverse tafels bijgepraat terwijl de kaashapjes, gevulde eieren en bitterballen rondgingen. De wens 'tot volgend jaar' werd vele malen gehoord.

(Foto: met dank aan wethouder Sylvana de Backer...)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.