zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Aalburg/Genderen DOET!

27 maart 2014 (door AalburgNet)

AALBURG / GENDEREN - Het Oranje Fonds heeft op 21 en 22 maart 2014, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland gehouden. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Ook de gemeente Aalburg heeft hier een steentje aan bij gedragen. Samen met bewoners van het WoonZorgComplex op de Ruiterhof in Genderen hebben de dorpsraad, vrijwilligers uit Genderen, burgemeester Naterop en een aantal medewerkers van de gemeente de tuin rond het Woonzorg Complex opgeknapt. Vrijdag werd met een aantal vrijwilligers begonnen met het verwijderen van een gedeelte van het groen en werd nieuwe grond aangebracht. Zaterdagmorgen kwamen de groep bijeen om de nieuwe beplanting aan te brengen in de voortuin van de Ruiterhof.

De gemeente ziet dit als een mooi initiatief om de leefbaarheid te verbeteren.

Cheque
Na afloop overhandigde burgemeester Naterop nog een cheque van € 200,- aan Paul Thur, voorzitter van dorpsraad Genderen voor de nazorg van het Ruiterhof-project. Dit als blijk van waardering voor de inwoners van Genderen voor hun inzet voor leefbaarheid in het kader van Samen Doen!.

Al met al was het een actieve, maar vooral ook gezellige ochtend.

(Foto gemeente Aalburg/Joop Lankhaar)
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.