Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ondernemers demarreren met Vos voor breedband'
17mrt 2014

Ondernemers demarreren met Vos voor breedband

AALBURG - Het heeft er alle schijn van dat Optimaas, het burgerinitiatief voor een Aalburgs glasvezelnetwerk, de benodigde inschrijvingen vóór 31 maart niet gaat halen. Dit zijn weliswaar geruchten, maar tegengesproken worden zij desgevraagd niet. Een aantal ondernemers en andere betrokkenen hebben zich daarom verenigd onder de naam Optimaas Ambassadeurs. Deze groep gaat, 'linksom of rechtsom', ervoor zorgen dat Aalburg gaat worden aangesloten op een toekomstbestendig glasvezelnetwerk.

Dit initiatief wordt breed ondersteund door het zogenaamde 'Aalburg Manifest', een samenwerking/denktank van Aalburgse ondernemers, overheid en onderwijs. Ook deze waren vertegenwoordigd bij de persconferentie op het gemeentehuis in de persoon van Ad-Jan van Rijswijk..

Willem Bok, woordvoerder vanuit Optimaas: 'Wij hopen als Optimaas Ambassadeurs een positieve impuls te geven aan een prachtig initiatief waarmee Aalburg op kop blijft in de regio als aantrekkelijke gemeente om te wonen en (thuis)werken, alsook als rendabel vestigingsgebied voor ondernemers en scholen.' Samen met Ad-Jan van Rijswijk legde Bok de aanwezige pers de plannen voor.

Plannen
Hoewel plannen... Die zijn er nog niet. Het is vooralsnog een positief - en enthousiast - voornemen. Afgelopen woensdag pas werd het besluit genomen dat genoemde groep ondernemers en betrokken zich voor Optimaas zouden gaan inspannen. Daarom worden binnen twee weken, voor de sluitingsdatum van 31 maart, de verdere plannen voor een Aalburgs glasvezelnetwerk bekendgemaakt. Bok gaf aan dat daarin de nut en noodzaak van het netwerk “glashelder” zullen worden aangetoond. Samen met Van Rijswijk liet hij er geen misverstand bestaan dat de groep pal achter het Optimaas-initiatief staat. De cooperatieve gedachte wordt nog steeds als positief gezien.
Op de vraag hoe de financiering, c.q. de dekking van de 55%, dan gerealiseerd gaat worden, kon Bok (nog) niet meer antwoorden dan dat men  nog duidelijk zou gaan communiceren. Aan dat plan van aanpak wordt hard gewerkt. Men wilde vooral nu laten weten dat het Optimaas-initatief geen doodlopende weg zal zijn, maar hooguit een markering op weg naar een definitieve aanleg van glasvezel. Daarin waren Bok en Van Rijswijk ongemeen helder. Dat netwerk komt er. Hoe dan ook. En nog steeds voor heel Aalburg. Die principes staan onveranderd overeind.

Marianne Vos
Burgemeester Fons Naterop verwoordde het zo: 'Aalburg rijdt achter in het peloton en dreigt eruit te vallen. Met de beschikjbaarheid van glasvezel kunnen we weer vooraan in het peloton komen.'
Ook meervoudig Wereld- en Olympisch kampioen Marianne Vos zelf schoof aan. Zij verklaarde zich fervent voorstander van een breedbandaansluiting voor Aalburg. Vos sprak in dezelfde termen: 'Ik kan wel zeggen dat ik van snelheid hou, maar het gaat om meer. Het peloton is onderweg gegaan. Er zijn demarages geweest, waar niemand mee ging. Er is nu een bredere kopgroep nodig,' Vos schaarde zich daarmee voluit achter het initiatef.  Voor wie nog zou twijfelen, ging zij zelfs met een glasvezelkabel op de foto.

Bok liet nog weten: 'Cooperatie Optimaas is uniek en wordt ook nauwlettend gevolgd door de Provincie Noord Brabant, die het van strategisch belang vindt dat plattelandsgemeenten als Aalburg worden voorzien van breedband. Niet alleen de dorpskernen, maar ook de buitengebieden. Grote netwerkbeheerders, zoals KPN en Ziggo, ontsluiten alleen de rendabele dorpskernen naar de digitale snelweg op basis van verouderde netwerken. Ook in Aalburg. Optimaas spant zich in voor een supersnel glasvezelnetwerk voor héél Aalburg. Dus ook op bedrijventerreinen én in de buitengebieden.'

Optimaas Ambassadeurs: Henk Maas (Henk Maas Weegschalen), Jan-Willem Schreuders (JWS Design), Gerrit Kwetters (Kwetters Eieren), Richard van Kranenburg (Bax en van Kranenburg Projectontwikkeling), Ad-Jan van Rijswijk (Van Rijswijk Auto’s), Leendert van der Kolk (Van der Kolk en Vos Staalbouw), Wim Vink (Coldvink en vrijwilliger Optimaas), Gerard van Tilborg, Mark Timmermans (PT-Creations), Jorgen van der Made (VDM Automatisering) Arno Bouman (CDA Aalburg en vrijwilliger Optimaas), Willem Bok (BMB Electronics en vrijwilliger Optimaas), Berry Vos (Vos Auto’s Aalburg), Peter Visser (Peter Visser Techniek en vrijwilliger Optimaas) Taco van Arkel (Kwartiermaker Optimaas en andere glasvezel projecten), Fons Naterop (Burgemeester gemeente Aalburg), Jeroen van der Velden (technisch medewerker BMB Electronics). Niet op de foto: Jan Maarten de Bruin (College van Bestuur Willem van Oranje College), Toni ’t Lam (Handelsonderneming “Altena” B.V.), Marco Nieuwkoop (Nieuwkoop International en bestuurslid VBV.)

(Foto boven: Aalburg.net - Foto onder: gemeente Aalburg.)Deel dit bericht met je vrienden!