vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Aanleg fietspad Veensesteeg werk in uitvoering

11 maart 2014 (door AalburgNet)

VEEN - In het najaar is aannemer Zijlstra Infra uit Giessen in opdracht van de gemeente Aalburg gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de fietsverbinding Veensesteeg-Middenweg richting het nieuwe zwembad in Andel. Deze week heeft wethouder Vreugdenhil het startsein gegeven voor de uitvoering van de daadwerkelijke aanleg van het fietspad.

Vreugdenhil hoog gezeten op een dergelijke machine, dat is inmiddels een vertrouwd beeld. Voor deze alleskunner lijkt de bediening een peuleschil. De - nog even Aalburg - wethouder deed in Veen (aanleg strandje) immers eerder 'zijn dingetje' op een bulldozer van Zijlstra...

Vrijliggend
Er komt een vrijliggend fietspad tussen de Bagijnhof en de komgrens. De sloot langs de Veensesteeg, vanaf de Bagijnhof tot aan de komgrens, is gedempt. Daar komt nu het vrijliggend fietspad met rode asfaltverharding te liggen. Ook wordt er duiker aangelegd tussen Bagijnhof 80 en Veensesteeg 3. Aansluitend worden de bermen afgewerkt en, als de weersomstandigheden het toelaten, hagen langs het fietspad geplant.

Vanaf de komgrens in de Veensesteeg tot aan de gemeentegrens met de gemeente Woudrichem worden rode fietsstroken aangebracht. Ook komt er nog een zogenaamde busvriendelijke drempel te liggen. Om deze werkzaamheden uit te voeren wordt de Veensesteeg vanaf de Komgrens tot aan de gemeentegrens twee weken afgesloten voor alle verkeer. Het tijdstip waarop dit gebeurt wordt via de gemeentelijke internetsite en www, haalmeeruitdeweg.nl aan de weggebruikers gecommuniceerd.

Verwacht wordt dat de gemeente Woudrichem de resterende fietsstroken op hun grondgebied ook in dezelfde periode aanbrengen, zodat het gehele fietspad voor de opening van het zwembad gereed is.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.