zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Boze Meeuwenaar voegt daad bij het woord

15 februari 2014 (door AalburgNet)
MEEUWEN - Het leek vrijdag tegenover Omroep Brabant allemaal nog grootspraak van Wim Vink toen hij vertelde dat hij het wachten op glasvezel meer dan zat was. Vandaag, zaterdag, is hij daadwerkelijk begonnen met het graven van een sleuf van negen kilometer die hem uiteindelijk het felbegeerde snelle internet moet opleveren. Onder grote belangstelling van pers en buurtbewoners, die toch wel erg benieuwd waren of hij zijn woorden zou omzetten in daden, begon Vink met het graven van de eerste vijftig meter. In april wil hij klaar zijn.
 
Vink heeft nu een aansluiting van KPN, maar hij woont zover van de centrale af dat hij nauwelijks verbinding kan maken. Hij is niet bang dat de overheid gaat ingrijpen: "Ik ga gewoon door met mijn plannen. Als ze komen, kunnen ze een handje meehelpen”. Ook Taco van Arkel, projectleider van Optimaas, de coöperatie die bezig is met het realiseren van glasvezel in de hele gemeente Aalburg kan zich de actie van Vink wel voorstellen. “Je wilt wat als je verbinding zo slecht is als hier in het buitengebied. Aalburgers steken nu eenmaal graag zelf de handen uit de mouwen. Maar als iedereen op deze manier aan de gang gaat dan wordt het een behoorlijk ongecoordineerde actie. De mensen kunnen beter hun daden omzetten in het invullen van de aanmeldformulieren zodat we echt aan de slag kunnen gaan.”
 
Dekking
Optimaas heeft een dekking van 55% nodig om te kunnen beginnen en het is dan ook echt noodzakelijk dat er snel meer aanmeldingen binnenkomen. De inschrijftermijn loopt tot eind maart 2014.
 

(Foto en video Digitaalburg: Wim Vink bindt de strijd aan met telecomreus KPN)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.