woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Vuilcontainer moet tijdig op straat staan

13 februari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Sinds 1 januari 2014 haalt firma Van Gansewinkel het afval op in Aalburg. De inzameldagen zijn hetzelfde gebleven, maar het tijdstip waarop de container wordt geleegd, is meestal afwijkend van wat voorheen gewoon was.

De ophaaldienst laat weten dat op veel plaatsen de containers niet op tijd buiten staan en in de loop van de ophaaldag pas buiten worden gezet. Ondanks dat de chauffeurs soms enkele keren door de straat rijden, wil dat niet zeggen dat zij bij elke doorgang de bijgezette containers alsnog ledigen. Afgelopen week heeft Van Gansewinkel dit uit coulance nog gedaan, maar vanaf woensdag 19 februari worden containers, die ná 7.30 uur aan de straat worden gezet, die dag niet meer geledigd. De vuilcontainer kan dan twee weken later opnieuw worden aangeboden. Aldus de gemeente.

Plastic verpakkingsafval
De laatste keer dat mensen het plastic verpakkingsafval konden aanbieden stond een flinke wind, waardoor het plastic afval op veel plaatsen is weggewaaid. De gemeente adviseert de plastic heroes-zakken bij dergelijke weersomstandigheden aan elkaar vast te maken en met het groene trekkoord aan een paaltje te leggen of een steen op de zakken te leggen. Hiermee wordt voorkomen dat plastic afval zwerfafval wordt.

Wie vragen heeft over afval, afvalcontainers of klachten, belt naar het gratis servicenummer 0800-333 66 99.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.