Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zet uw vrijwilliger in het zonnetje!'
09jan 2014

Zet uw vrijwilliger in het zonnetje!

AALBURG - Kent u iemand die al jaren vrijwilligerswerk doet? Die elke vrijdagmiddag in het dorpshuis zorgt voor de schoonmaak, de bingo of de bar? Iemand die al 20 jaar lang elke woensdagmiddag ouderen ophaalt om  ze naar de soos te brengen? Iemand die  elke zaterdag aan het klussen is voor de voetbalvereniging en dat al 10, 15 jaar lang? Of misschien iemand die zich al 25 jaar inzet voor de arme behoeftige medemens? Kent u zo’n vrijwilliger die onmisbaar is maar  net niet genoeg doet om in aanmerking te komen voor een Koninklijke onderscheiding?

Om jaarlijks een paar van deze mensen in het zonnetje te zetten heeft de gemeente het waarderingsteken gemeente Aalburg ingevoerd. Dit is een ereteken dat u als burger bij de gemeente  kunt aanvragen voor een vrijwilliger. Maar …. het waarderingsteken ontvang je niet zo maar. Er zijn een paar zaken waar de vrijwilliger aan moet voldoen.
Bijvoorbeeld: de vrijwilliger moet minimaal 10 aaneengesloten jaren intensief, met regelmaat (wekelijks/maandelijks) en het grootste deel van het jaar uitvoeren. De vrijwilliger moet van onbesproken gedrag zijn en niet korter dan tien jaar geleden Koninklijk onderscheiden zijn voor dezelfde  activiteit. Een overzicht van alle  criteria kunt u vinden op de website van de gemeente Aalburg.

Aanvragen
Op de website van de gemeente  www.aalburg.nl kunt u het aanvraagformulier downloaden. Vult u het aanvraagformulier volledig in en zorgt u  dat u er brieven/e-mails bij zitten  die de aanvraag ondersteunen. Deze aanvraag moet voor  15  februari 2014 compleet  ingeleverd zijn  bij de gemeente Aalburg. Is het u niet volledig duidelijk hoe u de aanvraag in moet vullen of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de gemeente Aalburg, N. (Nathalie) Pijnenburg  (0416-698763/ n.pijnenburg@aalburg.nl) ) zal u graag verder helpen.

Uitreiking medio mei
Als de gemeente alle  aanvragen heeft ontvangen zal een comité van toewijzing bestaande uit leden van alle dorpsraden het college adviseren wie er volgens hen dit jaar het waarderingsteken verdienen. Medio mei 2014 zullen de eerste vrijwilligers gehuldigd worden.Deel dit bericht met je vrienden!