Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Platteland wordt digitaal achterlijk gehouden''
09jan 2014

'Platteland wordt digitaal achterlijk gehouden'

AALBURG - Internet is voor veel mensen een basisvoorziening. Maar op het platteland nemen de zorgen toe: een groot aantal huishoudens zit met een slecht functionerende verbinding. Hierdoor komen duizenden bedrijven steeds verder in de problemen. Dat bleek uit een reportage van Nieuwsuur.

Dergelijke slecht functionerende verbindingen spelen ook in Aalburg. Vorig jaar kwamen alleen al bij de redactie van Digitaalburg tientallen reacties binnen toen deze de problemen bij voornamelijk KPN aan de kaak stelde. Onlangs bevestigde KPN aan Digitaalburg dat er inderdaad een onstabiele lijn is, maar de telefoonreus desondanks gewoon doorgaat met het verkopen van nieuwe abonnementen.

Oplosing
Er is een oplossing, namelijk glasvezel. Op veel plaatsen en regio’s is dit razendsnelle glasvezelinternet al een feit. Ook in Aalburg is er nu een kans te worden aangesloten. Optimaas, het burgerinitiatief wil een eigen glasvezelnetwerk in Aalburg gaan leggen. 'Eigen' wil in dit verband zeggen: van en voor Aalburgers. Voordeel daarvan is ook dat het geld dat verdiend wordt binnen Aalburg blijft en de inwoners (lees: leden) zeggenschap hebben over de besteding daarvan. Dit in tegenstelling tot de commerciele bedrijven waar de winst terugvoeit naar de onderneming c.q. de aandeelhouders.

Om dit alles te realiseren moeten er wel voldoende aanmeldingen binnenkomen. Optimaas die het glasvezelnetwerk wil gaan beheren wil een minimale dekking van 55% halen om een en ander te kunnen realiseren. De burgers achter het Optimaas-initiatief verlengden onlangs de inschrijftermijn om iedereen in de gelegenheid te stellen zich aan te kunnen sluiten. Kwartiermaker Taco van Arkel sprak eerder in een persbericht: 'De kans op glasvezel voor heel Aalburg is té uniek om nu al de handdoek in de spreekwoordelijke ring te gooien. Er blijken veel mensen nog niet tot onvoldoende gehoord te hebben van dit burgerinitiatief.’

  • Dus wie wil, kan nog mee met de Aalburgse glasvezeltrein... www.Optimaas.nl

De reportage van Nieuwsuur over het 'digitaal achterlijke platteland' waar de NOS-redactie met gedupeerden sprak is HIER te bekijken...

Kijk ook naar de Glasvezelfabriek, waar Bart met eigen - grote - ogen kijkt naar de wondere wereld van glasvezel... (Klokhuis)

Zie ook:
Optimaas verlengt inschrijftermijn (di, 31 dec 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!