vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Burgemeester Naterop: 'Verstoren opbare orde past niet bij oud en nieuw'

28 december 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Burgemeester Fons Naterop richt zich in een schrijven tot zijn burgergenoten die hij oproept gezamenlijk verantwoordelijk te zijn.

'In de meeste plaatsen in de gemeente Aalburg zijn er weer vrijwilligers actief  om oud&nieuw op een ontspannen en gezellige wijze te laten verlopen. Elk dorp probeert op zijn eigen manier hier invulling aan te geven en zonodig de inwoners hierbij te betrekken.
Ik waardeer dat bijzonder. In een gezellige sfeer het nieuwe jaar inluiden, in de buurt of in huiselijke kring en elkaar een goed Nieuwjaar toewensen, dáár is de feestelijke jaarwisseling voor bedoeld.

Het verstoren van de openbare orde en het verrichten van vernielingen past niet bij een gezellige oud- en nieuwviering die u en ik voor ogen hebben. Laten we elkaar daarop aanspreken als dat nodig is. We zijn per slot van rekening met elkaar verantwoordelijk voor een leefbare samenleving. Laten we er met z’n allen dan ook voor zorgen dat de hulpdiensten niet in actie hoeven te komen.
Het zou heel mooi zijn als ik op 2 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie kan zeggen: de jaarwisseling is in Aalburg zonder problemen en incidenten verlopen. .

De viering van de jaarwisseling en vuurwerk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het afsteken van vuurwerk veroorzaakt vaak overlast en ongemak voor mens en dier en leidt soms ook tot ernstige ongelukken. Ik wil daarom ook een dringend beroep op u allen doen voorzichtig om te gaan met vuurwerk, alleen legaal vuurwerk te gebruiken en het afsteken te beperken tot de tijden die daarvoor staan  (31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur).

Ik wens u een gezellige jaarwisseling toe.

Ik wil u ook graag uitnodigen op 2 januari tussen 19.00 en 21.00 uur de nieuwjaarsreceptie te komen bezoeken.'


Met vriendelijke groeten,
de burgemeester van Aalburg,
A.M.T. (Fons) Naterop.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.