donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Gemeenteraadsvergaderingen: terug van weggeweest

18 december 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Toen de gemeenteraad besloot te starten met het nieuwe vergadersysteem per januari 2013, werd tevens besloten om een evaluatie hierover te houden. De evaluatie heeft inmiddels plaatsgevonden en in het presidium besproken. De informatieve raadsvergadering is weer van de baan.

Het presidium heeft, aan de hand van de uitkomsten van de evaluatie, besloten om het eerdere vergadersysteem weer in ere te herstellen. De echte meerwaarde van het nieuwe systeem kwam onvoldoend tot zijn recht. Dit betekent dat er weer tweemaal per maand er een vergadering zal plaatsvinden. Een opiniërende vergadering en een besluitvormende vergadering.

Informatieverstrekking
Daarnaast zijn vijf thema/informatieavonden ingepland bedoeld om de volksvertegenwoordigende rol in te vullen en het college de gelegenheid te bieden om over majeure en actuele onderwerpen de nodige informatie over de voortgang aan bijvoorbeeld de pers te verstrekken. Ook worden agendapunten waar insprekers op verwacht kunnen worden aan het begin van de vergadering op de agenda geplaatst.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.