Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kerstmarkt Aalburg een sfeervol succes'
17dec 2013

Kerstmarkt Aalburg een sfeervol succes

 

WIJK EN AALBURG - Kerstmarkt Aalburg kan de boeken als 'Een sfeervol succes.' Veel mensen namen de moeite om tussen de opgestelde kramen door te flaneren op zoek naar koopjes, een hapje, een drankje en vooral gezelligheid. De sfeer was heel gemoedelijk en de bezoekers waren in voor een praatje. Tussen de worsten, het houtvuur, de muziek en allerhande koopwaar was dat ook niet zo moeilijk.

De kerstmarkt - een initiatief van OV Aalburg - ging 'los' om 12:00 uur. Dat bleek wel een vroegertje. De meeste bezoekers vonden hun weg tussen 18:00 en 21:00 uur. Standhouder Henk van Gameren (MoMe Productions) meende dat de start 'een volgende keer best later kon.' Dat vond ook Juwelier Van Zandwijk uit Veen, die het jammer vond dat er toch wel wat 'gaten' in de opstelling zaten. De dame achter de rijk uitgestalde waar tipte de organisatie volgend jaar de kramen naar binnen te draaien. 'Dan zie je elkaar en heeft het plein een centraal deel.' Ook Groenrijk deelde die mening, evenals Beauty Boutique Lalana. OV Aalburg heeft dus een punt voor de nabespreking.

Toppers
Absolute toppers waren de muzikanten die over de kerstmarkt flaneerden en hun klanken afwisselden met live muziek die klonk vanuit Broodkunst (gitaristen) en Cigo Lucas. Mikado Bloemen & Wonen had een Charles Dickensachtige draaiorgelman aangetrokken. Ook daar was de sfeer uitstekend en trok de opstelling veel aandacht. De huifkar met paarden bracht bezoekers naar 'ondernemers verderop.' Een prima geste en een aanrader voor volgende jaren.

Optimaas
Onder het motto 'Met glasvezel van Optimaas bent u klaar voor overmogen & alle jaren daarna' trok Optimaas de aandacht door fluoriserende armbandjes uit te delen. Glasvezel werkt met de snelheid van het licht en dus was het bruggetje met de lichtggevende staafjes zo gemaakt. Vooral kinderen vonden het geweldig en sierden hun armen (en oren) met de gebogen plastic verlichting. Ondertussen spraken de vijf vrijwilligers met de ouders over de voordelen van glasvezel en waarom dit project een unieke kans is voor Aalburg.
Kwartiermaker Taco van Arkel: 'Optimaas is een burgerinitiatief. Glasvezel is klaar voor de toekomst. Als je de ontwikkeling ziet wat betreft het langer thuis wonen, medische verzorging op afstand, tele-leren, maar ook veiligheid en dergelijke dan heeft Aalburg straks behoefte aan mogelijkheden die veel data kunnen transporteren. Er komen steeds meer apparaten die draaien via internet. Glasvezel is daar speciaal voor gemaakt. Het feit dat nu meerdere partijen de handen ineen hebben geslagen maakt het project voor de Aalburgse gemeenschap uniek. Het is een bijzondere kans. Nu of anders over twintig jaar. Andere marktpartijen gaan de glasvezel niet aanleggen, omdat dit gebied niet rendabel is. Optimaas gaat voor een 100% dekking.'

(Foto Joop Lankhaar)Deel dit bericht met je vrienden!