Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Optimaas rolt glasvezelcampagne verder uit'
05dec 2013

Optimaas rolt glasvezelcampagne verder uit

AALBURG - Met een ludieke knipoog naar een slogan van een bekende tv-zender laat Optimaas weten naar de mensen toe te komen die meer informatie willen omtrent het Aalburgs glasvezelproject. 'Optimaas komt naar u toe deze weken.' Kwartiermaker Taco van Arkel: 'Er zijn altijd mensen die niet naar één van de zeven infoavonden kunnen en toch info willen. Die verzoeken bundelen we graag en de vrijwilligers van Optimaas gaan dan met plezier naar hen toe.'

Eén van de vrijwilligers van Optimaas, organiseert maandag 9 december aanstaande al een zogenaamde Glasvezelparty in Eethen. 'Wij willen onze buurt graag informeren over de mogelijkheden van glasvezel en waarom het voor alle Aalburgers belangrijk is dat er voor de toekomst een glasvezelnetwerk in onze gemeente komt.'

Optimaas taart
En passant laat ze weten: 'Iedereen die  lid is en voor 1 januari ook een Glasvezelparty bij hem of haar thuis of in het clubhuis van de vereniging of waar ook een glasvezelparty organiseert, krijgt van ons een lekkere Optimaas-taart. Gewoon lekker gezellig zo met de feestdagen voor de deur!'

Ook kunnen mensen direct via de website www.Optimaas.nl en eind deze week via speciale kaartjes bij de servicepunten aangeven info te willen ontvangen thuis met de buren of met de leden in het  verenigingsgebouw enzovoorts. Optimaas gaat uit van minimaal vijf personen per keer. De servicepunten waar de aanvraagkaartjes liggen zijn Broodkunst (Martk) in Wijk en Aalburg, De Harense Smid (Bagijnhof) in Veen, Expert (Hoofdstraat) in Genderen en Elgo (Raadhuisstraat) in Eethen.

Een Optimaas-taart kunnen mensen winnen die Optimaas op Facebook liken en het betreffende bericht sharen met hun vrienden. Iedere vrijdagavond wordt de weekwinnaar op radio Oké FM bekend gemaakt.

Posteractie: kans op gratis lidmaatschap plus gratis dienstenpakket
Maar Optimaas trekt nog meer registers open. Iedere Aalburger die, of ieder Aalburgs bedrijf dat lid is van Optimaas en een keuze voor één van de proveders heeft gemaakt maakt kans op een gratis lidmaatschap bij Optimaas of de providers op basis van de aangegeven pakketvoorkeur. Voorwaarde is wel dat men dan de Optimaas poster heeft opgehangen op een zichtbare plaats. De Optimaas-fotograaf rijdt iedere week door de kernen, maakt willekeurig foto's waaruit de winnaars getrokken worden. De prijzen zijn 3, 6 of 12 maanden lang een gratis en volledig lidmaatschap en dienstenplakket. De trekkingen van deze prijzen zijn in de tweede, derde en vierde week van december 2013. De winnaars worden onder meer via radio Oke FM en via de lokale websites bekend gemaakt middels een foto en naamsvermelding.

Infoavonden
Optimaas organiseert op 11 december een infoavond in Babylonienbroek en op 12 december in Eethen. Wie meer info wil over deze en volgende avonden KLIKT HIER.

  • Op 19 december is er ook een speciale infoavond voor ondernemers in 'd Alburcht: breedband voor bedrijven.

Komende weken verschijnt Optimaas op meerdere manieren in het straatbeeld. Maar ook via de radio, Het Kontakt, de diverse lokale sites en dergelijk. De voorlichting en acties rond de vraagbundeling lopen tot en met 31 december.

(Optimaas-vrijwilligster Caroline Vroeger brengt bij de SPAR in Genderen het Aalburgs breedband aan de man. - Foto Joop Lankhaar)Deel dit bericht met je vrienden!