zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Eerste infoavond breedband druk bezocht

26 november 2013 (door AalburgNet)

GENDEREN - De allereerste - in een reeks van zeven - infoavond over breedband in Aalburg werd druk bezocht. De aanwezigen stelden vooral veel vragen en het entousiasme groeide voelbaar in het Genderense Dorpshuis. Aan het einde van de avond meldden verschillenden zich aan als abonnee.

Taco van Arkel, de kwartiermaker voor Optimaas, zette met behulp van een heldere powerpointpresentatie zaken uiteen als 'Waarom breedband en waarom nu?' Ook legde hij uit het hoe en wat omtrent Optimaas, de coöperatie die straks het glasvezelnetwerk gaat beheren. Van Arkel legde vooral de nadruk op de voordelen van een breedbandverbinding niet alleen nu, maar zeker straks voor de toekomst. Het aan te leggen glasvezelnetwerk is veel meer dan een snelle verbinding. 'De behoefte aan een goede, snelle verbinding zal steeds meer gaan toenemen. Denk aan het onderwijs, het leren op afstand, de veranderende zorg die telediensten gaat aanbieden, bewaking van bedrijventerreinen, maar ook het groeiende multimediagebuik bij gezinnen thuis. Met transparant breedband is Aalburg op die toekomst voorbereid.'

Aanwezig
Ook vertegenwoordigers van Solcon en Canal Digtaal, de dienstaanbieders, waren aanwezig, evenals Joost van der Ven uit Veen namens X2com, de derde partij. Met name de eerste twee legden hun gehoor uit welke diensten zij zullen gaan leveren en wat men kan verwachten op het gebied van kwaliteit en service.  X2com kwam als zakelijke aanbieder deze avond niet aan het woord.

CDA lijsttrekker Arno Bouman was ook aanwezig. Hij laat in een reactie weten: 'Mooi avond bijgewoond van Optimaas. Goede opkomst, veel informatie en volop ruimte voor vragen. Enthousiaste reacties.' Er werden deze avond direct ook al aanmeldingen genoteerd. Optimaas is dus on the move...

De eerstvolgende informatieavond is woensdag 27 november in d'Alburcht, aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg. Aanvang ook weer om 19:30 uur.

Meer info: www.Optimaas.nl

(Foto Joop Lankhaar)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.