donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

ChristenUnie maakt zich zorgen over planning zwembad

23 november 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Deze week werd bekend dat opleveren van het zwembad in Andel begin april niet meer haalbaar is. Nu wordt uitgegaan van tweede  helft juni. 'Een zorgwekkende ontwikkeling', meent ChristenUnie Aalburg.

Eerder was al bekend dat de bouw door het faillissement van een van de bouwbedrijven mogelijk vertraging zou kunnen oplopen. In een persbericht van 8 oktober werd er nog van uitgegaan dat de achterstand kon worden ingelopen. Inmiddels is duidelijk dat dit niet meer gaat lukken en wordt de week van 16 juni genoemd.

ChristenUnie Aalburg in een reactie: 'Als ChristenUnie vinden wij het zeer zorgelijk dat de planning is opgeschoven. Wij vragen ons af of met de winter op komst de planning niet nog verder zal uitlopen. De colleges hebben aangegeven dat er half februari meer duidelijkheid is. Dit vinden wij als fractie te lang duren. Wij begrijpen dat er half februari pas een definitieve planning kan worden afgegeven, maar wij willen eerder en regelmatig updates krijgen over de planning om zo vinger aan de pols te houden. Dit geeft de raad ook de tijd om samen met het college goed na te denken over alternatieven."

Alternatieven
De partij is van mening dat er goed gekeken moet worden naar de financiën en welke gebruikersgroepen er mogelijk geraakt worden door de vertraging. De mogelijkheid zoals door de BAB al is voorgesteld om Veldzicht in 2014 opnieuw open te stellen vindt men een serieuze optie, maar mogelijk zal dit te kostbaar blijken. De partij vervolgt: 'En wij vragen ons af of alle gebruikersgroepen (doelgroep / therapie zwemmen) met deze optie geholpen zijn. Daarom moet er ook goed naar andere alternatieven gekeken worden (buitenbad Andel eerder openen, Kikvors openhouden, combinatie hiervan) voor er een definitieve beslissing genomen kan worden.'

Verder vraagt de ChristenUie zich af welke gevolgen de vertraging zal hebben voor de exploitatie en de gemaakte afspraken met de exploitant. 'Dit moet goed in beeld gebracht worden. Deze vraag zullen wij indienen bij het college.' (Christenunie)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.