Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verenigingen stropen breedbandmouwen op'
14nov 2013

Verenigingen stropen breedbandmouwen op

GENDEREN - "De eerste vereniging heeft zich officieel aangemeld voor de verenigingsactie van @Optimaas. VV Wilhelmina'26 heeft de primeur in Aalburg", twitterde gelegenheidsvoorzitter Arno Bouman vanavond de eerste resultaten door van een spontane, zinvolle avond rondom de race naar Breedband voor Aalburg.

Optimaas, de cooperatie in oprichting, had alle verenigingen van Aalburg uitgenodigd naar het Genderense Dorpshuis te komen. Arno Bouman nam de honneurs waar als gastheer en als één van de 25 vrijwilligers die zich inspannen het breedband op de lokale kaart te krijgen. Met verve kweet hij zich van zijn taak en wist de elf aanwezige verenigingen te enthousiasmeren zich vooral in te spannen voor de actie 'Een tientje voor een vriendje.' Verenigingen worden de komende zes weken volop uitgedaagd om Aalburgers te werven voor een breedbandabonnement. Hoe creatiever, hoe beter, meende kwartiermaker Taco van Arikel van Optimaas. Bouman meldde dat er 3100 aansluitingen nodig zijn (55%), pas dan gaat het breedbandproject door. Anders gezegd: verenigingen kunnen dus minimaal een pot geld verdelen van 31.000,-. Geld dat overigens betaald wordt door de providers van het glasvezelnetwerk, Solcon en Canal Digitaal. De duiten komen dus niet ten laste van Optimaas of uit het vraagbundelingsbudget dat de gemeente aan de cooperatie heeft uitgeleend..

Eén van de aanwezigen attendeerde Bouman en companen erop dat het toch belangrijk was om de Aalburgers goed te informeren. 'Mensen moeten wel weten hoe het zit.' Die opmerking werd met instemming begroet. 14 november worden daarom de Aalburgse ondernemers geïnformeerd, zij hebben de scoop, en op 15 november wordt de breedbandactie verder uitgerold. Er volgen in alle kernen infoavonden (Bouman: 'Als mensen willen kunnen zij zeven keer komen!'), alle Aalburgers krijgen een infopakket in de bus, er zijn raamposteracties, de kranten en de lokale sites (zoals Aalburg.net) zullen voortdurend informeren. Ook komen er Optimaas infopunten in diverse Aalburgse winkels (bij Broodkunst bijvoorbeeld) waar vragen gesteld kunnen worden of waar men zich kan aanmelden. De internetsite www.optimaas.nl gaat donderdag 14-11 online. Kortom, Aalburg gaat de komende weken breedband bruisen...

Zwemplezier
Er is dus het nodige werk aan de winkel. Wichard Noorloos van ZVDO'74, één van de veertien aanwezige verenigingsvertegenwoordigers, zag de acties helemaal zitten. Natuurlijk moet er nog wel overleg gepleegd worden met de achterban, maar wat Noorloos betreft doet zijn vereniging ook wat terug voor mensen die de breedbandactie steunen ten faveure van zijn club. 'Misschien kunnen we de mensen wel een uurtje gratis zwemplezier aanbieden in het nieuwe zwembad', mijmerde hij enthousiast en hardop. Van geven word je beter, meende hij. Hij heeft gelijk. Iedereen heeft baat bij breedband.

De toon is gezet, de sfeer positief en het enthousiasme was in het Dorpshuis zeker aanwezig. Het is nu vooral afwachten hoé de clubs en verenigingen hun breedbandmouwen gaan opstropen. Aalburg gaat er vast van horen...

(Arno Bouman zet de verenigingenactie uiteen. De aanwezigen luisteren met grote belangstelling. Foto redactie Aalburg.net)

Zie ook:
Etienne Geurds naambedenker Optimaas winnaar iPad (do, 14 nov 2013)
Optimaas rolt breedband uit (do, 14 nov 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!