Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Breedbandbabe Sylvana de Backer hoort geblaat in Woudrichem en Werkendam'
07nov 2013

Breedbandbabe Sylvana de Backer hoort geblaat in Woudrichem en Werkendam

ALTENA - Aalburg wil breedband aanleggen, de snelle glasvezelinternetverbinding. Werkendam en Woudrichem voelen zich buitenspel gezet. Weer een kink in de kabel in de eeuw van de communicatie? Geen rooksignalen! Geen postbode! Geen fax! Geen smartphone! Geen sms! Geen e-mail! Drie reacties op een rijtje.

Wethouder Wim de Jong verklaarde op Radio A-FM: “Met Loes Lijmbach afgesproken dat Aalburg als koploper zou fungeren. We horen niks meer. We voelen ons buitenspel gezet.”
Wethouder Bas de Peuter gebeld. Een trage zucht. “Ik vind de breedbandactie van Aalburg van de zotte. De zoveelste samenwerkingsmiskleun.” Aalburgs wethouder en trekpaard van breedband Sylvana de Backer aan de telefoon. “Dit soort geblaat schaadt de samenwerking. Ze moeten luisteren in plaats van blaten. Hou nou eens op Aalburg als pispaal te gebruiken.”
Waarom hebben ze geen gelijk, Sylvana? “Wim de Jong heeft als voorzitter van het economisch overleg drie keer een bijeenkomst afgeblazen. Ik ben naar Den Bosch geweest. Wat moet ik doen? We hebben dankzij CU en Ideaalburg al een vooronderzoek naar breedband gehouden. Ga je gang, maak tempo, zei de provincie. Als het in Aalburg lukt, lukt het overal. Zo zijn we zelfs pilot in West-Brabant geworden.”
De heren zijn strontjaloers dat jij zoveel aandacht krijgt? “Ik word een beetje moe van al dat zwartepieten. Werkendam en Woudrichem kunnen profijt trekken van onze ervaringen en het breedbandproject zo uitrollen.’’

Dankjewel Sylvana. Ergens in de verte hoorde ik geblaat. Of was het geloei? (Piet Hartman)Deel dit bericht met je vrienden!