donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Sint komt met Zwarte Pieten gewoon naar Aalburg

4 november 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Op uitnodiging van W.S.V. Wandelvreugd te Wijk en Aalburg zal op zaterdag 16 november 2013 om ongeveer 14.30 uur de pakjesboot David aan de steiger van de Wijkse Bol aan meren. Deze pakjesboot brengt niet alleen Sint Nicolaas, maar natuurlijk ook zijn knechten/ medewerkers, onze eigenste ZWARTE Pieten die er gewoon bijhoren en die er allemaal zelf voor gekozen hebben om de Goede Sint te assisteren.

De Sint en zijn Pieten komen naar Wijk en Aalburg om het KINDERFEEST te vieren met alle kinderen van Wijk en Aalburg. Dit feest zal gehouden worden in de Ridderzaal van d‘Alburcht. Deze zaal is geheel belangeloos aangeboden door de families Van Loon, beheerders van d ‘Alburcht.

Iedereen is welkom, de deuren van d‘Alburcht staan voor iedereen open, de families Van Loon en W.S.V. Wandelvreugd nodigen alle kinderen  van de Gemeente Aalburg uit voor het grote, maar vooral gezellige kinderfeest.

WSV Wandelvreugd laat weten: 'Ook hebben wij uiteraard aan de ouders gedacht, ook voor hen zal een gedeelte in de zaal gereserveerd worden om van het feest en de kinderen die worden vermaakt door de Pieten, te genieten.'

Het feest in d’Alburcht begint eigenlijk al op de Wijkse Bo. Na aankomst van Sint Nicolaas begint de begroeting en het uitdelen van de pepernoten. Sint Nicolaas, vergezeld door zijn Pieten, pakjes en vertegenwoordiging van de gemeente, zal in zijn rijtuig middels een korte tocht door Wijk en Aalburg naar d’Alburcht reizen. Natuurlijk zal dit gepaard gaan met de nodige muziek en nog meer pepernoten.

In de feestzaal is heel veel muziek en nog meer snoep, maar ook spelletjes, Pietendansjes enzovoorts. En dit alles is gewoon voor alle kinderen  helemaal zonder verplichtingen en zonder kosten.

Onkosten
WSV Wandelvreugd: 'In de week voor de intocht en feest, verkopen wij speculaas ter bestrijding van de onkosten en tijdens de feestmiddag is er een verloting en een grabbelton, dit alles geheel op vrijwillige basis. Wij hopen er weer een gezellig middag van te maken, en verwachten dat ook u zult bijdrage in ons OERHOLLANDSE KINDERFEEST, EEN FEEST DAT VAN ONZE KINDEREN IS EN MOET BLIJVEN. EEN FEEST WAAR WIJ ALS VOLWASSEN VAN WELKE AARD, GELOOF, AFKOMST, KLEUR OF FUNCTIE DAN OOK, GEWOON VAN AF MOETEN BLIJVEN.'

Archieffoto Sint in Aalburg

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.