Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA warm pleitbezorger voor Aalburgs breedband'
04nov 2013

CDA warm pleitbezorger voor Aalburgs breedband

AALBURG - Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 29 oktober was breedband het belangrijkste onderwerp. Door het college is een krediet gevraagd van 150.000 euro voor coöperatie Optimaas. Zij gaan hiermee de komende maanden dan aan de slag om voldoende inwoners te interesseren voor een glasvezelaansluiting. Als dit initiatief slaagt krijgt 100% van de huishoudens de mogelijkheid voor een zeer snelle toekomstbestendige glasvezel aansluiting. En de gemeente krijgt haar geld weer terug.

Waarom is het CDA Aalburg een groot voorstander van dit breedband initiatief? Op de website geeft de partij antwoord op deze vraag: ' Wij vinden dat dit een unieke kans is om alle inwoners van Aalburg te voorzien van een infrastructuur die toekomstbestendig is.  Van Hagoort in Meeuwen tot de Markt in Wijk. En van de Maasdijk in Veen tot de Hillseweg in Babyloniënbroek.We zijn ervan overtuigd dat een goede internetaansluiting voor inwoners een nutsvoorziening is. Snelle data verbindingen nemen een steeds belangrijkere rol in bij zaken die bepalend zijn voor de leefbaarheid.  Onderwijs  en de gezondheidszorg zijn twee gebieden waar je dit nu al volop ziet gebeuren. Ook de overheid gaat steeds meer gebruik maken van digitale loketten. En zo wordt breedband dus van belang voor bijna iedereen.'
 
Bal
Ook veel ondernemers zijn razend enthousiast over de mogelijke beschikbaarheid van breedband voor hun bedrijven. Het vestigingsklimaat en dus werkgelegenheid wordt hiermee positief beïnvloed. En dat kan weer zorgen voor de broodnodige werkgelegenheid.
 
De bal ligt nu bij Optimaas. Dat is de  kersverse naam van de coöperatie voor breedband. Een coöperatie waar de leden ( dus inwoners van Aalburg ) de baas zijn en waar winsten niet weg vloeien naar aandeelhouders in verre landen maar worden geïnvesteerd in Aalburg.
 
Zij gaan samen ment een aantal vrijwilligers, de komende maanden pogen om minimaal 55% procent van de aansluitingen te overtuigen om mee te doen.  Met name in de kernen die al de mogelijkheid hebben van een aansluiting op Ziggo.  Ziggo, op dit monopolist van breedband in onze gemeente, doet uiteraard van alles hun aanbod te promoten. Optimaas zal er in moeten slagen om inwoners te overtuigen van de meerwaarde die zij kunnen bieden.  
 
Het CDA hoopt van harte dat Optimaas hierin slaagt: 'Wij wensen hen hierbij alle succes toe.'


Deel dit bericht met je vrienden!