Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aalburg gaat voor gemeentedekkend breedband'
31okt 2013

Aalburg gaat voor gemeentedekkend breedband

AALBURG - Deze week heeft de gemeenteraad van Aalburg met een ruime meerderheid ingestemd met de voorwaarden voor een onderzoek naar voldoende animo binnen de gemeenschap om een compleet nieuw glasvezelnetwerk aan te leggen. Dat betekent dat op korte termijn gestart zal worden met de vraagbundelingcampagne voor een lokaal, gemeentedekkend, eigen glasvezlenetwerk met een open structuur.

De uitgangspunten voor het project zijn de realisatie van een gemeent dekkend glasvezelnetwerk, inclusief de buitengebieden en bedrijventerreinen. Een open structuur van het netwerk zodat iedere dienstaanbieder, zowel groot als klein, tegen dezelfde condities zijn diensten via het netwerk aan kan bieden. Er is gekozen voor het coöperatieve model zodat de belangen en exploitatie van het netwerk het beste geborgd zijn. Het nieuwe glasvezelnetwerk wordt dus van en voor de hele gemeenschap van Aalburg.

Middels een prijsvraag vanuit de gemeente is de naam van de nieuwe coöperatie tot stand gekomen. Er is gekozen voor de naam ‘Optimaas’ en de slogan ‘Transparant breedband in eigen hand’. Vanaf vandaag zal dit project dan ook verder gecommuniceerd worden vanuit de Coöperatie Optimaas U.A. i.o..

Kwaliteit
Er is gekozen om tijdens de vraagbundeling met twee dienstaanbieders van Internet, telefonie en TV te starten. Dat zijn de bedrijven Solcon en Canal Digitaal geworden. Solcon is door de consumentenbond verkozen tot beste internetprovider sinds 2012. Canal Digitaal is onderdeel van de M7 groep met een ruime keuze aan innovatieve diensten waarbij de kwaliteit centraal staat.

De coöperatie zal samen met vrijwilligers, dorpsraden en verenigingen campagne voeren om het project te laten slagen. Er is minimaal 55% aan deelname nodig om de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk door te kunnen laten gaan. Medio november kunnen de inwoners van Aalburg het complete aanbod in de brievenbus verwachten.

Verwante artikelen
Onderaan dit artikel vindt u een aantal links van de berichten over (de aanleg van) breedband de achterliggende jaren. Een langdurige zoektocht naar mogelijkheden lijkt nu definitief te kunnen worden afgesloten. Als er tenminste voldoende draagvlak is... Is dat er niet, dan is het uit met de digitale pret.

Peiling
De redactie van Aalburg.net startte een Peiling: gaat u aan de breedband of gaat u géén deel uitmaken van de genoemde 55%. De peiling is te bereiken via de Homepagina van Aalburg.net.

(Bij de foto:  (vlnr) Femke Swinkels, wethouder Sylvana de Backer, kwartiermaker Taco van Arkel. Foto Joop Lankhaar)

Zie ook:
Wethouder mag op zoek naar draagvlak breedband (wo, 30 okt 2013)
Aalburg kan collectief aan de Breedband (wo, 30 okt 2013)
Breedbandproject Aalburg gaat voort (di, 1 okt 2013)
Aalburg wil minimaal 55 procent aan de breedband (do, 29 aug 2013)
Aalburg flyert huis aan huis over Breedband (za, 10 aug 2013)
Coöperatie Breedband zoekt naar klinkende naam (do, 18 jul 2013)
Wijnand van der Hoeven ziet kansen voor breedband (di, 12 jul 2011)
Breedbandtweet... (do, 16 jun 2011)
Altena moet in Europa zijn breedbandcentjes halen... (di, 3 mei 2011)
Unanieme steun voor CU initiatiefvoorstel Breedband (wo, 27 apr 2011)
CU Aalburg zoekt draagvlak voor breedbandinternet (di, 26 apr 2011)
Draagvlak CU Aalburg-plan breedbandinternet groeit (wo, 20 apr 2011)
CU blijft gaan voor breedband in de regio (za, 9 apr 2011)
Breedbandinternet 'Altena-breed' (do, 19 feb 2009)


Deel dit bericht met je vrienden!