Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aalburg kan collectief aan de Breedband'
30okt 2013

Aalburg kan collectief aan de Breedband

AALBURG - Wethouder Sylvana de Backer heeft van de gemeenteraad groen licht gekregen om door te gaan met het breedbandproject voor Aalburg. Zij gaat nu op zoek naar het Aalburgs draagvlak. De zogenaamde vraagbundeling.

In de afgelopen periode is een projectteam, alsook de gemeente Aalburg achter de schermen druk bezig geweest met alle voorbereidingen om daadwerkelijk de campagne te kunnen gaan starten, zodra de gemeenteraad groen licht zou geven. Dat licht is er en dus kan de verdere uitrol nu gestalte krijgen. Het dampagneteam komt op woensdagavond 30 oktober voor het eerst bij elkaar in Genderen. Donderdagmorgen (31 oktober) is er een persmeeting waar De Backer de verdere voortgang uit de doeken zal doen. Tevens zal de kwartiermaker van de coöperatie worden voorgesteld . Hij zal onder andere in gaan hoe de vraagbundeling gaat geschieden. Ook wordt de naam van de coöperatie bekend gemaakt.

Coöperatief model
De gemeente in een eerder bericht over breedband: "Daarom heeft de gemeenteraad ermee ingestemd om dit glasvezelnetwerk aan te leggen volgens het coöperatieve model. We doen dit dus samen, als gemeente, inwoners en bedrijven. Uw medewerking is dus belangrijk. We uploaden immers steeds zwaardere bestanden, delen foto’s en video’s, doen onze bankzaken, gamen en maken inmiddels veelvuldig gebruik van de diverse social media."
Door de steeds verder terugtredende overheid zijn er in de toekomst steeds minder taken die de gemeente kan uitvoeren en wordt er meer aan de inwoners zelf overgelaten. "Toch voelen we het als gemeente Aalburg als onze verantwoordelijk heid om initiatieven in het belang van iedereen te faciliteren. Hierbij staat de toegevoegde waarde voor u voorop"

Voordelen
"Graag informeren we u over breedband en de voordelen die het voor u heeft. Een voorwaarde voor de realisatie van het glasvezelnetwerk is dat er eind 2013 een dekkingsgraad van minimaal 55% moet worden bereikt, zodat begin 2014 gestart kan worden met de aanleg. Dit betekent dat een meerderheid van de huishoudens / bedrijven voor een snel en stabiel internet zal moeten zijn. We doen dan ook een beroep op u om er samen voor te zorgen dat er breedband in de gemeente Aalburg komt, zodat we nog beter zijn voorbereid op de toekomst waarin een snel en veilig internet niet meer weg te denken valt."

Wie meer wil weten gaat naar de site van de gemeente Aalburg: KLIK hier. 

Wie nog meer wil weten over breedband KLIKT hierDeel dit bericht met je vrienden!