Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Breedbandproject Aalburg gaat voort'
01okt 2013

Breedbandproject Aalburg gaat voort

AALBURG -  Medio augustus werden de Aalburgse inwoners via een flyer geïnformeerd over de plannen voor het aanleggen van een glasvezelnetwerk en het opzetten van een coöperatie voor breedband in de gemeente Aalburg. 

De coöperatie heeft tot doel het onderzoeken en realiseren van een eigen gemeentedekkend glasvezelnetwerk waarover vele diensten geboden kunnen worden tegen aantrekkelijke tarieven. De inwoners kunnen hun keuze pas maken indien exact bekend is welke diensten (internet en/of  telefonie en/of televisie) tegen welke prijzen deze worden aangeboden. Op basis daarvan kan de burger het beste een vergelijk maken met de huidige dienstaanbieder(s).

Voortgang
Momenteel zijn de projectvoorbereidingen zo goed als afgerond en ligt de focus nog op het maken van onder andere financiële afspraken en voorwaarden tussen alle betrokken partijen (coöperatie,  gemeente,  provincie, banken en dienstaanbieders). Naar verwachting zijn de financiële kaders eind oktober in beeld, op basis waarvan de gemeenteraad dan kan besluiten om een definitieve “Go” te geven aan het project.

Vervolgens zal de coöperatie dan in overleg met de dienstaanbieders bepalen wanneer de daadwerkelijke vraagbundelingsperiode van start kan gaan. Zodra deze datum bekend is zal de coöperatie de inwoners daarover informeren.

Gedurende de vraagbundeling worden de inwoners en bedrijven van de gemeente Aalburg de keuze voorgelegd om al of niet lid te worden van de coöperatie en klant van een van de dienstaanbieders via het  nieuw aan te leggen  glasvezelnetwerk.

Voorafgaande aan de vraagbundeling zal ook de nieuwe naam van de coöperatie bekend gemaakt worden.Deel dit bericht met je vrienden!