donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Samenwerking interregionale woonruimteverdeling gestart

14 september 2013 (door AalburgNet)

ALTENAREGIO - Zeventien corporaties uit de regio’s Alblasserwaard Vijfheerenlanden, Bommelerwaard, Land van Altena en Rivierenland hebben op 11 september jl. hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Deze overeenkomst is de aftrap voor het realiseren van een nieuw, gezamenlijk woonruimteverdeelsysteem. Vanaf mei 2014 kunnen de woningzoekenden vanuit de vier regio’s via de nieuwste (social)media reageren op de circa 50.000 woningen die de corporaties bezitten.

In de regio’s Bommelerwaard, Land van Altena en Rivierenland bestaan al regionale verdeelsystemen; Wonen Bommelerwaard, Wonen in Altena en Woongaard. Deze systemen zijn aan vernieuwing toe. Gelijktijdig met deze vernieuwing ontstond in de regio Alblasserwaard Vijfheerenlanden de behoefte tot clustering van regio’s. Alblasserwaard Vijfheerenlanden heeft het initiatief genomen voor het realiseren van een vernieuwd en gezamenlijk woonruimteverdeelsysteem.

In het voortraject hebben de zeventien corporaties voorbereidingen getroffen en een vaststellingsovereenkomst ondertekend. Samen met Woningnet wordt het nieuwe woonruimteverdeelsysteem ontwikkeld.

Voordeel voor woningzoekenden
De komende maanden werken de corporaties verder aan de inrichting van het systeem, de implementatie en de communicatie. In mei 2014 start een uniek en modern interregionaal woonruimteverdeelsysteem dat veel keuzevrijheid, zoekmogelijkheden en kansen biedt aan de woningzoekenden uit deze regio’s.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.