Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aalburg flyert huis aan huis over Breedband'
10aug 2013

Aalburg flyert huis aan huis over Breedband

AALBURG - Zaterdag viel hij in de bus. De al eerder aangekondigde flyer over Breedband in Aalburg. Wethouder van Economische Zaken, Sylvana de Backer, richt zich persoonlijk tot de ingezetenen van de gemeente om hen toch vooral te overtuigen van het nut en de noodzaak van breedband voor iedereen. Ruim de helft zou moeten meedoen, dan is het voorgestelde coöperatie model lonend, lees betaalbaar.

Om voor nu en de toekomst een snel en stabiel netwerk te kunnen bieden heeft de gemeenteraad van Aalburg besloten een glasvezelnetwerk aan te leggen, het zogenaamde breedband. Binnen Aalburg wordt immers steeds intensiever gebruik gemaakt van het internet voor zowel werk als ontspanning.

De gemeente hierover: "We uploaden steeds zwaardere bestanden, delen foto’s en video’s, doen onze bankzaken, gamen en maken inmiddels veelvuldig gebruik van de diverse social media." Door de steeds verder terugtredende overheid zijn er in de toekomst steeds minder taken die de gemeente kan uitvoeren en wordt er meer aan de inwoners zelf overgelaten. "Toch voelen we het als gemeente Aalburg als onze verantwoordelijk heid om initiatieven in het belang van iedereen te faciliteren. Hierbij staat de toegevoegde waarde voor u voorop. Daarom heeft de gemeenteraad ermee ingestemd om dit glasvezelnetwerk aan te leggen volgens het coöperatieve model. We doen dit dus samen, als gemeente, inwoners en bedrijven. Uw medewerking is dus belangrijk."

Voordelen
"Graag informeren we u over breedband en de voordelen die het voor u heeft. Een voorwaarde voor de realisatie van het glasvezelnetwerk is dat er eind 2013 een dekkingsgraad van minimaal 55% moet worden bereikt, zodat begin 2014 gestart kan worden met de aanleg. Dit betekent dat een meerderheid van de huishoudens / bedrijven voor een snel en stabiel internet zal moeten zijn. We doen dan ook een beroep op u om er samen voor te zorgen dat er breedband in de gemeente Aalburg komt, zodat we nog beter zijn voorbereid op de toekomst waarin een snel en veilig internet niet meer weg te denken valt."

Wie meer wil weten gaat naar de site van de gemeente Aalburg: KLIK hier.  Medio augustus wordt er ook nog een flyer huis- aan huis verspreid.

Voor aanmelding als vrijwilliger klikt men HIER

Naam
"Het glasvezelnetwerk leggen we samen aan! We hebben nog geen naam voor deze coöperatie," meldt de website van de gemeente Aalburg. Voor de coöperatie die dit gaat exploiteren, moet nog een naam bedacht worden. De gemeente nodigt mensen uit mee te denken en hun meest creatieve idee in te zenden voor 1 september 2013.

De beste inzending wordt beloont met een splinternieuwe I-Pad.

U kunt uw gegevens met de door u bedachte naam invullen via het antwoordformulier wat u hier kunt downloaden.Deel dit bericht met je vrienden!