zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Kinderen onderzoeken verkeersveiligheid op en rond school

12 juli 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Op donderdagochtend 4 juli kwamen wethouder Vreugdenhil, de heer Rooijens en mevouw Van Trigt van de gemeente Aalburg kijken en luisteren naar de presentatie van Maryam, Antoinette, Michael, Jeroen, Jaël, Enzo, Lotte, Tamare en Dithe. Groep 6/7 en ook de pers waren aanwezig. De presentatie ging over de verkeerssituatie rond de school. Wat gaat er allemaal al goed? Wat kan er verbeterd worden? Hoe kunnen we de veiligheid verbeteren?

De negen leerlingen uit groep 7 pleegden grondig onderzoek door buurtbewoners, ouders en leerlingen te interviewen en door observaties in de straten rondom de school. Ze hebben naar oplossingen gezocht op het Internet. Door met elkaar te overleggen zijn ze tot de conclusie gekomen dat er vier problemen zijn die aangepakt moeten worden.

Indruk
De wethouder was onder de indruk van de presentatie en de oplossingen die waren uitgewerkt. In de zomervakantie wordt door de gemeente bekeken welke plannen mogelijk uitgevoerd kunnen worden. In augustus/september worden de leerlingen uitgenodigd om de raadsvergadering bij te wonen waar deze plannen behandeld worden.

Verkeersouder
Enthousiast geworden om ook bij te dragen aan de verkeersveiligheid rond uw school? Mee te denken over veiligheid en verkeer? Mee te helpen bij activiteiten rondom het thema verkeer? Juf Jolanda, Juf Johanna en Elsbeth (verkeersouder) zijn nog op zoek naar een enthousiaste verkeersouder. (Foto Henri Dunantschool)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.