vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Meeuwenaar organiseert succesvolle Zomerhitverkiezing

8 juli 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Afgelopen vrijdagavond was de ontknoping in de verkiezing Zomerhit 2013. Blurred Lines van Robin Thicke ft. T.I., Pharrell bleek met de officiële zomerhiteer te gaan strijken. De verkiezing - een samenwerking tussen de lokale omroep Oké FM en de website zomerhit.com - is een initiatief van Meeuwenaar Henri Verhagen.

Dertien weken konden mensen hun stem uitbrengen. Wekelijks werden vijf potentiële zomerhits genomineerd. Wekelijks ook vielen drie potentiële hits af. Vanaf 21 juni 2013 (de officiële start van de zomer) ging de definitieve stemlijst open. Men kon stemmen op de zomerhits die in de voorgaande weken de meeste stemmen vergaard hadden. Op basis hiervan ontstond een mooie zomerse hitlijst.
Vrijdagavond presenteerde OKE FM vanaf 21.00 uur deze zomerse hitlijst uit met de 20 beste zomerhits van 2013. Vervolgens werd rond half elf bekend wat de officiële zomerhit van 2013 werd. Verhagen, organisator van de verkiezing, spreekt over een groot succes: "Zomerhit.com presenteerde deze verkiezing nu voor de tweede maal. Vorig jaar werd Gustavo Lima de grote zomerhit, dit keer waren dat dus Robin Thicke ft. T.I. en Pharrell."

Animo
Er blijkt veel animo te zijn voor de zomerse verkiezing. Dagelijks weten inmiddels duizenden bezoekers de weg te vinden naar de website. "Dit heeft met name te maken in onze optimalisatie. Wij hebben de website geoptimaliseerd, zodat wanneer men zoekt op zomerhits / zomerhit / zomerhit 2013 of zomerhits 2013, men direct op onze website terecht kwam", aldus Verhagen. Ondanks dat de verkiezing inmiddels is gelopen en Robin Thicke ft. T.I., Pharrell met Blurred Lines de grote winnaar is geworden en zich de officiële zomerhit mag noemen, blijft het erg druk op de website Zomerhit.com. Alle genomineerde zomerhits zijn nog terug te beluisteren en hier wordt dan ook goed gebruik van gemaakt. De website ontvangt dagelijks duizenden bezoekers en stemden 7.191 mensen op de zomerhitverkiezing. Hiervan vond uiteindelijk 19% dit de beste zomerhit van het jaar.

Door het grote succes van dit jaar zal Zomerhit.com vast en zeker ook in 2014 terug komen met een nieuwe verkiezing voor de zomerhit van dat jaar.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.