donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Aalburg Rond bomvol zon en fietsplezier

10 juni 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - De 29e editie van Aalburg Rond zit er weer op. De organiserende ondernemersvereniging kan terugkijken op een geslaagd evenement. Niet in de laatste plaats door het geweldige weer. Het parcours, met een lengte van 43 kilometer, was zonovergoten.

Maar liefst 1.200 deelnemers mocht Ondernemersverening (OV) Aalburg verwelkomen op de diverse startposten. Diverse deelnemers stonden vanaf minuut één op scherp: zij wilden om exact 08:30 uur vertrekken. Verschillenden waren al vroeg van huis vertrokken om als één van de eersten te kunnen starten. Zoals twee dames uit Waalwijk, die het allemaal schitterend vonden en inderdaad om 07:00 uur al van huis waren gegaan.
Bij één startpost was de toeloop zo groot dat het aantal inschrijfkaarten op enig moment op was. De voorraad was echter groot genoeg en de post werd dan ook direct weer voorzien van voldoende kaarten.

Ontdekking
Veel ondernemers gaven ook wat weg of er kon bij de posten iets genuttigd worden. Zo waren er veel pannenkoeken dit jaar. Wat verder opviel was de opgetogen stemming. De deelnemers waren goedgemutst en in voor een praatje. De meesten van hen gingen niet alleen voor de stempels, maar ook voor de letters om vooral toch maar de juiste slagzin te bemachtigen. Ook dit jaar ontdekten veel mensen nieuwe bedrijven, waarvan ze eerder het bestaan niet kenden of niet wisten dat die juist op die bepaalde plek gevestigd waren. Vragen als 'Wat doen jullie nou precies' waren dan ook niet van de lucht. Anderen waren opgetogen over 'de mooie route' en weer anderen deelden een pluim uit voor de goede organisatie. Lastig voor enkelen was toch wel de sluitingstijd van 16:30 uur. Er waren posten die nog stempelaars kregen na dat tijdstip. Of zoals de twee dames die om 16:10 uur nog volop in de race waren, in Aalburg stempelden en er alles aan deden om voor de sluiting in Genderen te komen. Of het gelukt is, blijft onbekend.

Duidelijk is wel dat voorzitter Hans Verbeek van OV Aalburg de fietsers weer op de foto heeft gezet. Deze zijn te bekijken en te bestellen via www.digitaalburg.eu

Goede doelen
Ook stonden dit jaar twee maatschappelijke organisaties in de route. Het koor Com nu met Sang uit Veen en Badmintonclub Aalburg. Ook in 2014 (vanaf januari) kunnen goede doelen en/of verenigingen zich aanmelden voor een plaatsje Aalburg Rond. Het bestuur kiest uit de aanvragen er twee uit.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.