donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Lening beschikbaar voor Aalburgse starters

27 mei 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Voor starters op de woningmarkt in de gemeente Aalburg zijn Startersleningen beschikbaar. Voor mensen die hun eerste huis kopen. Dit betekent dat woningen met verwervingskosten lager dan € 200.000 in aanmerking kunnen komen voor een Starterslening. De maximale hoogte van de Starterslening is € 20.000.

Wethouder Hermen Vreugdenhil en Jan Willem van Beek, directeur van de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) tekenden vrijdag 24 mei de Deelnemingsovereenkomst. Daarmee is ook de Starterslening een feit. De gemeente Aalburg stelt € 120.000 beschikbaar voor de Starterslening. Met behulp van de Rijksbijdrage aan de Starterslening betekent dit dat er voor € 240.000 aan Startersleningen kan worden verstrekt. Dit komt neer op minimaal twaalf leningen. Doordat het een revolverend fonds is, zullen de leningen terugbetaald worden aan het fonds en kunnen daar in de toekomst weer opnieuw leningen van worden vertrekt.

Roots
De gemeente Aalburg is actief aan het bouwen. De focus ligt op het aantrekkelijk maken van jonge gezinnen om zich te vestigen in gemeente. Wethouder Vreugendhil: ‘Veel jonge mensen hebben ons dorp verlaten, bijvoorbeeld voor hun studie, maar willen op een bepaald moment graag terugkeren naar hun roots. Helaas kunnen zij dan geen betaalbare woning vinden. We proberen er alles aan te doen om hen hierbij te helpen. Dat is namelijk niet alleen goed voor hen, maar ook voor onze kernen. Dit doen we door te bouwen, maar ook bijvoorbeeld met deze Starterslening. De lening is beschikbaar voor nieuwbouw en bestaande bouw.’

Kijk voor meer informatie over de Starterslening op www.aalburg.nl en op www.svn.nl/producten/aalburg.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.