dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Bike4Mike beklimt Mont Ventoux

25 mei 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Op zaterdag 1 juni gaat team Bike4Mike de Mont-Ventoux per fiets beklimmen voor het goede doel, zijnde de stichting Join4Energy. Het zevenkoppige team komt uit Wijk en Aalburg en Eethen en bestaat uit (zie foto, vlnr) Henri Raams, Martin Mouthaan, Gijsbert van Helden, Patrick Timmermans, Gerie van Wijk, Kees Versteeg en Jelle Lobregt.

Het idee om mee te doen aan deze sponsortocht is ontstaan omdat Mike Mouthaan, de 12-jarige zoon van Martin en Lenie Mouthaan, lijdt aan een ernstige stofwisselingsziekte, namelijk een mitochondriële stofwisselingsziekte. Door afwijkingen in de lichaamscellen vindt de omzetting naar energie niet goed plaats. Hierdoor zijn kinderen met deze ziekte snel moe en kan schade ontstaan aan diverse organen met als gevolg een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen. Als gevolg van deze ziekte zit Mike in een rolstoel, kan hij niet praten en is niet in staat zelfstandig te functioneren. 70% van de kinderen met deze ziekte wordt zelfs niet ouder dan 18 jaar. Op dit moment is er geen medicijn om kinderen met een energiestofwisselingsziekte te behandelen of zelfs te genezen. Wel werkt kinderarts professor Jan Smeitink van het “Nijmegen Center for Mitochondrial Disorders” aan een medicijn. Hiervoor is veel geld nodig en de opbrengst van de door Join4Energy georganiseerde sponsortocht gaar hier volledig naartoe.
 
Klimkilometers
De beklimming naar de top van de Mont Ventoux is bijna 22 kilomter met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% en is hiermee een van de zwaarste beklimmingen uit de Tour de France. Team Bike4Mike bestaat uit recreatieve fietsers van verschillend niveau. Om de klim te kunnen volbrengen is er de afgelopen maanden flink getraind, zelfs in de koude wintermaanden. Er zijn oefenstages geweest naar Nijmegen, Limburg en de Eifel in Duitsland. Hierdoor zitten er al aardig wat klimkilometers in de benen, maar een klim zoals de Mont Ventoux is natuurlijk dicht bij huis niet te vinden. De deelnemers zullen op 1 juni al hun energie geven voor al die kinderen die geen of onvoldoende energie hebben. Bovenaan de top zal Mike samen met zijn moeder Lenie het team van Bike4Mike opwachten.
 
Op www.join4energy.nl kunt u meer terug vinden over energiestofwisselingsziekten en de activiteiten van Stichting Join4Energy. Onder het kopje Challenge 2013 - Deelnemers vindt u team Bike4Mike en kunt u bijdragen aan dit goede doel. Doneer en geef kinderen zoals Mike een kans op een leefbaar leven!
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.