Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Marianne Vos flikt het weer...'
25mei 2013

Marianne Vos flikt het weer...

WIJK EN AALBURG - In een zinderende eindspurt is het Marianne Vos opnieuw (voor de vijfde keer) gelukt het hoogste podium te bereiken in de 7e Rabobobank 7 Dorpen Omloop. Zij kwam als eerste over de streep waar een aantal kilometer eerder er nog een gat zat van maar liefst 14 seconden. Vos wist in de laatste rechte lijn - net voor de finish - het gaatje knap dicht te rijden. Zij bleek in de sprint te sterk voor haar Belgische opponente De Voght. Deze was tevreden met haar tweede plaats en gunde de eer aan 'ons Voske.' ( zie foto).

Vorig jaar was (toen) viervoudig winnaar Vos de grote afwezige. Net voor de omloop liep ze in Zuid-Limburg een sleutelbeenbreuk op. Die sof heeft ze nu weer goed gemaakt met een klinkende overwinning. Een geweldige prestatie waar Aalburg trots op kan zijn...

Zoals gezegd: Liesbet de Voght (Rabo ploeg) werd tweede en de Zweedse Emma Johansson (Orica-Ais) werd derde.

Records
Deze Omloop van Aalburg was überhaupt een koers van veel records. Deed zo'n beetje het hele internationale veld van rensters mee, ook waren er meer toeschouwers dan ooit. 'De dorpen stonden overal vol', aldus een zeer tevreden Hans Verbeek, voorzitter van Stichting Wielerronde Aalburg. Ook waren er veertig persmensen aanwezig die de hele koers hebben vastgelegd. 'Dat is meer dan ooit.' Net voor de start om 14:45 uur liet deze wielerman in hart en nieren weten dat moment toch wel het allermooist te vinden. 'Hier doen we het voor'. Samen met Verbeek waren 400 vrijwilligers in touw om alles in goede banen te leiden. Ook dat waren er weer meer dan vorig jaar. 'Groeien kunnen we niet meer', aldus Verbeek. 'We kunnen wel groter, maar dan moeten we het programma omgooien. En dat doen we niet. We hebben nu een prima programma met een dikke bandenrace, handbikers en zo meer. Dat is goed.' (Foto's Aalburg.net)

  • KLIK hier voor een videoverslag van de finish door Kees Lankhaar
  • KLIK hier voor een compleet beeldverslag. Ook van Lankhaar.


Het publiek deelde mee in de feestvreugde en was uitzinning van blijdschap. Opnieuw 'hun' Voske op de hoogste tree... (Foto's Aalburg.net)Deel dit bericht met je vrienden!