woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Starterslening beschikbaar voor Aalburgse starters

22 mei 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Goed nieuws voor starters op de woningmarkt in de gemeente Aalburg. Vanaf 24 mei is een starterslening beschikbaar voor mensen die hun eerste huis kopen. Dit betekent dat woningen met verwervingskosten lager dan € 200.000 in aanmerking kunnen komen voor een starterslening. De maximale hoogte van de starterslening is € 20.000.

Ondanks dat de prijzen van huizen dalen is het voor koopstarters erg moeilijk om een hypotheek te krijgen voor de eerste woning. Door een starterslening te verstrekken wordt een koopwoning voor een grote groep starters bereikbaar. Hierdoor krijgen meer jongeren de kans om in Aalburg te blijven wonen of om terug te keren naar Aalburg. Daarnaast zorgt de starterslening voor beweging op de vastzittende woningmarkt.

Startschot
Op 24 mei om 13.30 uur tekenen wethouder Hermen Vreugdenhil en Jan Willem van Beek, directeur van de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten, de deelnemingsovereenkomst. Daarmee is ook de starterslening een feit. De gemeente Aalburg stelt € 120.000 beschikbaar voor de starterslening. Met behulp van de Rijksbijdrage aan de starterslening betekent dit dat er voor € 240.000 aan startersleningen kan worden verstrekt. Dit komt neer op ongeveer twaalf leningen.

Kijk voor meer informatie op www.aalburg.nl en op www.svn.nl/producten/aalburg.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.