vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Troonswisseling: Aalburg maakt er een waar Oranjefeest van

19 april 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Ter gelegenheid van de komende troonswisseling maakte de gemeente Aalburg er een waar oranjefeest van. Om dat feest luister bij te zetten is er alle ruimte tot vlaggen. Vlaggen?! Hoe zit dat ook alweer? Daarom onderaan deze pagina een link naar het vlaggenprotocol.

Presentje voor de schoolkinderen
Alle kinderen die basisonderwijs volgen krijgen van de gemeente een mok aangeboden, met daarop een afbeelding van het nieuwe Koningspaar.De mokken worden via de plaatselijke Oranjeverenigingen onder de schoolkinderen (via de scholen) verspreid. Basisschoolleerlingen die buiten de gemeente Aalburg bijzonder- of speciaal onderwijs volgen krijgen deze week een brief van de gemeente waarin staat aangegeven waar zij hun mok kunnen afhalen.

Planten Koningslinde
Als herinnering aan de troonswisseling krijgt elk kerkdorp van de gemeente Aalburg een Koningslinde aangeboden. Het planten van deze bomen wordt door de plaatselijke Oranjeverenigingen verder georganiseerd en wel als volgt:

  • Genderen: 26 april om 14.30 uur in de voortuin van het dorpshuis Genderen
  • Drongelen: 26 april om 16.00 uur nabij Kruisstraat 2
  • Wijk en Aalburg: 30 april om 8.45 uur hoek Kortestraat/Polstraat
  • Babylonienbroek: 30 april 11.30 uur hoek Broeksehof/Broeksestraat
  • Meeuwen: 30 april om 11.45 uur bij Hervormde Kerk, Dorpsstraat
  • Veen: 30 april om 16.30 uur bij Hervormde Kerk, Grotestraat
  • Eethen: 30 april om 18.30 uur plantsoen De Hoek

Het planten van de Koningslinde is mede mogelijk gemaakt door Skledar Natuursteenbedrijf in Veen en Laanboomkwekerij J. van der Beek uit Genderen.

Felicitatieregister
De gemeente Aalburg heeft een dankbetuigings- en felicitatieregister geopend. In dit register kunnen burgers een reactie of felicitatie plaatsen voor Koningin Beatrix of het nieuwe Koningspaar. Alle reacties zal de gemeente Aalburg doorsturen naar de Koninklijke familie.

U vindt het register op de homepage van www.aalburg.nl

Koningsontbijt en Koningsspelen
Op vrijdagochtend 26 april doen alle scholen uit de gemeente Aalburg mee aan het Koningsontbijt en de Koningsspelen.
Alle leerlingen van de Henri Dunant school uit Wijk en Aalburg, de Hoeksteen uit Wijk en Aalburg en d’n Bierkûrf uit Babylonienbroek verzamelen om 9.00 uur bij d’Alburcht in Wijk en Aalburg om daar gezamenlijk te ontbijten. Daarna zullen ze zich door middel van ochtendgymnastiek warm springen en dansen.

Vervolgens gaan ze terug naar hun eigen school voor de Koningsspelen.

De Oranje Nassauschool uit Veen, De Ark uit Meeuwen en het Fundament uit Genderen organiseren het Koningsontbijt en de Koningsspelen in en rond de eigen school. Aanvang 8.30 uur.

De Prins Willem Alexander school uit Eethen organiseert om 8.30 uur het Koningsontbijt in de kantine van GDC in Eethen, gevolgd door de Koningsspelen op het terrein van de voetbalvereniging.

Klokken luiden
Direct na de inhuldiging (omstreeks 15.30 uur) zullen alle kerkklokken 15 minuten luiden.  

Afgevaardigde naar de inhuldiging
Vanuit elke gemeente mag een inwoner aanwezig zijn bij de troonswisseling op 30 april a.s. in Amsterdam. Een en ander is gecoördineerd via de commissaris van de Koningin. Vanuit de gemeente Aalburg is daarvoor uitgekozen mw. Fluit-van Antwerpen, die woont in Wijk en Aalburg.

  • KLIK HIER voor de VLAGREGELS in Aalburg: Hoe zit het ook alweer...?
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.