vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Groen licht voor bouw zestien zorgappartementen SOVAK

10 april 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Muziekvereniging Oefening en Uitspanning heeft deze week haar bezwaren tegen de bouw van zestien zorgappartementen in opdracht van SOVAK op de hoek van de Oude Kerkstraat en Katelijnestraat te Wijk en Aalburg ingetrokken. Deze zorgappartementen komen in de plaats van het huidige Wilgenveld aan de Spieringen in Wijk en Aalburg.

De muziekvereniging had in eerste instantie moeite met de realisering van dit bouwplan vlak bij hun eigen muziekgebouw “de Drieklank”. Zij vreesden dat er vanuit de bewoners klachten zouden komen van geluidsoverlast als de muziek aan het oefenen is in hun clubgebouw.

Om de bezwaren weg te nemen is er het afgelopen jaar intensief overleg geweest tussen de ontwikkelaar Almprojectontwikkeling, Oefening en Uitspanning, SOVAK en de gemeente. Uiteindelijk heeft dit tot intrekking van het bezwaar tegen de bouw door de muziekvereniging geleid.

Maatregelen
De afspraken die gemaakt zijn houden in dat de projectontwikkelaar gaat investeren in het clubgebouw De Drieklank. Er worden bouwkundige maatregelen getroffen waardoor het muziekgeluid binnen de norm zal blijven. Op die manier is er geen sprake van geluidsoverlast en kan Oefening en Uitspanning tot in lengte van jaren op de huidige locatie blijven repeteren.

Wethouder Hermen Vreugdenhil is bijzonder blij dat de bouw met de bereikte overeenstemming nu snel gerealiseerd kan worden. “Dank zij de bereidheid en constructieve opstelling van de muziekvereniging en projectontwikkelaar kunnen we nu aan de slag en een mooi wooncomplex gaan realiseren” laat de wethouder weten.
Ook Pieter van Rijswijk, voorzitter van de muziekvereniging Oefening en Uitspanning reageert opgelucht en blij dat er een oplossing is gevonden. Van Rijswijk: “Na vele gesprekken en vergaderingen zijn we gelukkig tot een overeenkomst gekomen. We zijn blij dat deze gesprekken nooit hebben geleid tot escalaties onderling, en willen onze dank uitspreken aan de andere partijen voor hun geduld en begrip richting onze muziekvereniging Oefening en Uitspanning”. De voorzitter vervolgt: ‘De overeenkomst geeft ons de garantie om onbekommerd onze hobby uit te kunnen blijven oefenen doordat ons gebouw de Drieklank dusdanig geïsoleerd wordt dat  wij hierdoor geen geluidsoverlast veroorzaken voor de omwonenden.
De voorzitter bedankt de gemeente voor hun rol als bemiddelaar, maar ook als partij. Van Rijswijk: “Onze dank gaat dan in het bijzonder uit naar burgemeester Naterop, ex-wethouder Lijmbach, en wethouder Vreugdenhil.”

Almprojectontwikkeling is zeer content met het resultaat. René Mooy: “Toen Sovak belangstelling toonde voor de bouwgrond op het voormalige Aladterrein vonden wij het een prachtige invulling voor het totale project. Enerzijds omdat de woningmarkt in een dip zat en anderzijds voor het maatschappelijke belang. Vanaf het begin zijn we in gesprek gebleven met O&U en Sovak, ondanks dat de grond al overgedragen was.

Waarborgen
Toen er voor de wijziging van het bestemmingsplan wat praktische oplossingen nodig waren, vonden wij dat we constructief bij moesten dragen aan een oplossing, evenals Sovak, met als doel de belangen van deze historische vereniging te waarborgen. Dit heeft geleid tot dit positieve nieuws”.

De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt en kan de procedure voor de verlening van de bouwvergunning worden afgerond. De verwachting is dat de bouw na de zomervakantie kan starten.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.