Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'KPN test 4G netwerk in Aalburg en zoekt deelnemers'
01apr 2013

KPN test 4G netwerk in Aalburg en zoekt deelnemers

AALBURG - Binnenkort kan ook de regio Aalburg gebruik maken van het razendsnelle 4G mobiele netwerk. In Amsterdam deed KPN de afgelopen maand met succes een aantal proeven en de telecomreus is nu op zoek naar honderd personen die de komende maand gratis het 4G netwerk willen gaan uitproberen. Regio Aalburg is uitverkoren.

Supersnel mobiel internet vraagt ook om een supersnelle uitrol. Vanaf februari 2013 is 4G van KPN al beschikbaar in Amsterdam en het noordelijke deel van de Randstad. Midden 2013 zal ongeveer 50% van de Nederlandse bevolking kunnen beschikken over 4G-diensten van KPN. In de tweede helft van 2013 wordt 4G geleidelijk verder uitgerold. In de zomer van 2014 is 4G landelijk beschikbaar.
4G is de vierde generatie van het mobiele netwerk en de opvolger van het huidige 3G mobiele netwerk. Een nieuw mobiel netwerk dat tot tien keer sneller is dan het huidige mobiele netwerk. Er is gekozen voor de regio Aalburg, omdat het reguliere netwerk daar storingsgevoelig is gebleken.

Zender
Om er zeker van te zijn dat het bereik voor iedereen optimaal zal zijn, is er een zender boven in de toren van de Nederlnads Hervormde Kerk van Wijk en Aalburg geplaatst. Daardoor is het zelfs mogelijk dat een deel van de Bommelerwaard van het 4G netwerk kan gaan profiteren. Om zeker te zijn dat het nieuwe systeem ook echt goed werkt, zoekt KPN dus honderd personen die de komende maand gratis 4G willen uitproberen. Ook mensen die geen abonnement bij KPN hebben kunnen meedoen. 

Meedoen
Wie mee wil doen, stuurt een e-mail naar 4G@kpnmail.nl met vermelding van de locatie (woonadres). Vervolgens wordt een selectie gemaakt uit het totale gebied. Deelnemers krijgen een bevestigingsmail retour met aanvullende instructies.

Korting
Vanwege de verwachte grote belangstelling voor het nieuwe netwerk is het zaak zo snel mogelijk te reageren. Iedereen die aan het onderzoek meedoet, komt namelijk ook in aanmerking voor korting op de diverse 4G-pakketten na de proefperiode.



Deel dit bericht met je vrienden!