vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Aalburg heeft primeur met Paasschaatsen

31 maart 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Je bedenkt het niet van tevoren... Maar als het vannacht maar even wil doorvriezen, kan er morgen vrijwel zeker geschaatst worden op de Aalburgse ijsbaan aan de Maasdijk. Als dat zo is, en de vooruitzichten zijn goed (-4 graden vannacht), dan boekt Aalburg een primeur. Schaatsen op Pasenmaandag is niet eerder vertoond. 

Er lag vandaag een ijslaagje van circa 5 centimeter op de baan. 'Voldoende', aldus de ijsvereniging die er eerder voor zorgde dat er een minimale laag water op de baan stond. Dat maakt het mogelijk dat er op tweede Paasdag vanaf 13.00 uur geschaatst kan worden.

Zolang het ijs in goede conditie blijft, zal de baan open zijn. Dat zal uiteraard afhangen of de zon zijn werk gaat doen morgen.

Opnamen
Hoe dan ook, wie nog schaatsen wil moet dat morgen doen. De entree is gratis en naar verwachting zal er grote belangstelling zijn. In elk geval heeft het NOS journaal laten weten opnamen te willen maken. Ook SBS6 (Hart van Nederland) stuurt een filmploeg. Waar een klein dorp groot in kan zijn...  Met dank aan Koning Winter. Archieffoto: schaatsen in Veen)

Lees meer over:

Ijsbaan 2013 paasschaatsen april
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.