Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veel inwoners negatief over eventuele fusie Altena gemeenten'
19mrt 2013

Veel inwoners negatief over eventuele fusie Altena gemeenten

ALTENA / WIJK EN AALBURG - Veel inwoners in de regio ervaren de voorgenomen fusie of ambtelijke samenvoeging als negatief. Dat bleek uit een enquête die de site Digitaalburg afgelopen dagen heeft gehouden. 52% van de mensen die meededen aan de peiling stemden 'tegen'.

De enquête werd 367 keer ingevuld en 66% daarvan kwam uit de gemeente Aalburg.
Op de vraag hoe men tegenover een eventuele fusie zou staan antwoordde 52% negatief, tegenover 38% positief.
Ook is een behoorlijke meerderheid van mening dat een fusie onbelangrijk is. Maar liefst 63% is van mening dat burgers onvoldoende betrokken worden bij een eventuele fusie.
Ook het aantal deelnemers dat graag een referendum zou zien over de samenwerking of fusie was overweldigend groot. Van de ondervraagden was 65% vóór een referendum. Op de vraag: "Als de drie gemeenten voor samenwerking of fusie moeten  kiezen, waar gaat dan uw voorkeur naar uit?" antwoordde 59,6% op samenwerking en 32% voor fusie. De rest koos voor een bestuurlijke fusie of had geen mening.

Verder vonden de invullers de eigen gemeentelijke identiteit (58%) alsook de lokale voorzieningen (66%) erg belangrijk. Daarnaast bestond er ook nog een mogelijkheid voor invullers om een eigen reactie te plaatsen. Veel van die reacties bestonden uit bedenkingen tegen de fusie, maar er waren toch ook behoorlijk wat positieve berichten.

KLIK HIER voor de volledige enquete...

Zie ook:
BAB Aalburg kiest voor netwerksamenwerking (vr, 15 mrt 2013)
ChristenUnie Altena: voorkeur voor gemeentelijke fusie (wo, 13 mrt 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!