Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'BAB Aalburg kiest voor netwerksamenwerking'
15mrt 2013

BAB Aalburg kiest voor netwerksamenwerking

AALBURG - De colleges van Werkendam, Woudrichem en Aalburg stellen de gemeenteraden voor om te kiezen uit een ambtelijke fusie of een gehele fusie, maar BAB Aalburg wil de netwerksamenwerking, een van de vijf varianten. Dat zei fractieleider Pim Bouman maandagavond tijdens Altena Actueel van Radio A-FM.

“We zien geen noodzaak om te gaan fuseren met Woudrichem en Werkendam, al willen de ambtenaren dat wel. Aalburg kan zijn taken in het algemeen goed aan, ook na het overhevelen van allerlei taken door Den Haag, al kunnen sommige zaken beter.” Hij zei dat Aalburg een eigen afweging moet maken en niet onder de indruk moet zijn van wat er in Den Haag en Den Bosch wordt geroepen. “Morgen roepen ze weer wat anders.”

Doorslag
Bouman verwacht dat de SGP en de Aalburgse Alliantie eveneens het netwerkmodel zullen kiezen. De stem van de VVD geeft dan de doorslag. Is wethouder Sylvana den Backer, als lid van de progressieve coalitie, bestand tegen de oude regenten op de achtergrond? Mocht de meerderheid van de Aalburgse raad volgende maand het netwerkmodel kiezen, dan is de vraag of Den Haag en Den Bosch hiermee akkoord gaan. Zeker als Werkendam en Woudrichem tot een totale herindeling besluiten, zoals wordt verwacht. Plasterk en Pauli dragen het zwaard niet tevergeefs? Het wordt in dit geval geen inspirerende start van de fusiegemeente, door optimisten een droomeiland genoemd, want met onwillige honden is het slecht hazen vangen. De zeven raadsleden van de ChristenUnie Altena hebben intussen gekozen voor een fusie. Wordt vervolgd! (Piet Hartman)



Deel dit bericht met je vrienden!