Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aanpak verkeersproblematiek marktplein opnieuw uitgesteld'
30jan 2013

Aanpak verkeersproblematiek marktplein opnieuw uitgesteld

AALBURG - Diende de ChristenUnie eerder een verzoek in over de verkeersveiligheid van schoolroutes, nu is dat verworden tot een stevige discussie over één- of tweerichtingsverkeer van de Aalburgse Markt. Al dan niet gecombineerd met een (niet bestaande?) parkeersproblematiek aldaar.

Bovengenoemde partij laat weten blij te zijn dat er nu een aantal maatregelen is genomen. Zo heeft het verkeersonderzoek naar de schoolroutes knelpunten in kaart gebracht die zoveel mogelijk opgelost worden. Op verschillende plekken zijn al maatregelen genomen. Christenunie meldt op haar blog: "Wij zijn hier erg blij mee. Wel hebben wij benadrukt dat het college nog goed moet kijken naar het kruispunt van de Aalburgsestraat en de Korte straat. Een erg gevaarlijk punt en onoverzichtelijk.  Er is helaas een verband tussen deze problemen en het verkeersgedrag wat wij met elkaar vertonen. Geduld en hoffelijkheid zou een hoop schelen."

Markt
De inrichting van het marktstraatje blijft ingewikkeld. De extra parkeerplaatsen op de markt hebben het verkeerstechnisch niet makkelijk gemaakt. De oplossing die het college voorstelt gaat uit van verbreding van de marktstraat met behoud van 2 richting verkeer. Er is een voorstel van Henno Timmermans (Aalburgse Alliantie) om er éénrichtingsverkeer van te maken. dit kan in twee richtingen: vanaf  de Anjelierstraat of vanaf het parkeerterrein bij Emté, waardoor er een ring ontstaat met eenrichtingsverkeer op de Galerij.

De CU: "Omdat niet duidelijk is wat de eenrichtingsvarianten nu precies gaan kosten, hebben ook wij gekozen om hier op korte termijn de varianten, ook die van de heer Timmermans goed (ook financieel) te bespreken. Onze voorkeur gaat niet uit naar een proefperiode, maar naar een structurele oplossing."

Criteria
Bij de uitwerking van de oplossingen zal de ChristenUnie in ieder geval goed letten op de verkeersveiligheid, zo schrijft men, de mogelijkheid voor sobere uitvoeringsvarianten/kosten, de gevolgen van verkeersbewegingen in andere staten als gevolg van aanpassingen en de gevolgen voor bevoorrading van de winkels. 

Geen parkeerprobleem
Vanuit onderzoeken blijkt dat er feitelijk geen objectief parkeer probleem is. De raad heeft gisteren besloten om geen parkeerschijf in te stellen. Wat ook opvallend is dat uit ander onderzoek blijkt dat in Aalburg heel weinig de fiets wordt gepakt voor kleine boodschappen. "Daar is dus zeker ook nog winst te halen," aldus de ChristenUnie. (ChristenUnie - foto Aalburg.net)Deel dit bericht met je vrienden!