vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Diftar: ook Aalburg is eraan...

14 januari 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - Dit jaar is ook gemeente Aalburg begonnen met Diftar: een gedifferentieerd tarievensysteem waarbij per huishouden geregistreerd wordt hoeveel afval aangeboden wordt en hoe meer afval een burger aanbiedt hoe hoger de afvalstoffenheffing zal zijn. Omgekeerd levert betere afvalscheiding en het aanbieden van minder afval een lagere afvalstoffenheffing op.

Inwoners betalen voortaan dus per lediging en niet hoeveel er in de container zit. Wie zijn container gewoon elke week aan straat zet, zal meer moeten gaan betalen. Afval scheiden loont dus. Als de container alleen aan de straat gezet wordt als deze vol is, dan kunnen kosten bespaard worden.

Vol
Het lijkt er snel gezien op dat Aalburg 'om' is en het vuil meer gescheiden gaat aanbieden. ChristenUnie Aalburg is een warm - en bekend - pleitbezorger voor het systeem. Het verloop van de zaken houdt men dan ook goed in de gaten. Op de partijsite noteert men: 'Of het nu door Diftar komt of door de feestdagen kunnen wij niet bepalen. Maar op de markt in Aalburg zaten afgelopen zaterdagen de containers voor plastic en lege pakken goed vol. Mocht dit structureel worden of in een andere kern problemen geven dan graag een berichtje zodat de containers vaker geledigd kunnen worden. Ook hier is het motto van dit jaar van toepassing.  Ons is om het even welke motivatie mensen gebruiken: Zuinig zijn op de schepping en het milieu of zuinig zijn op de portemonnee. Wij zullen zeker melding maken of het systeem werkt en het de gewenste resultaten oplevert.' (Archieffoto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.