donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

'Aalburgers lopen kans gelijmbacht te worden'

12 december 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - De Aalburgse politiek is een nieuw werkwoord rijker: 'Lijmbachen.' Voltooid deelwoord 'gelijmbacht.' Wat zoveel wil zeggen als 'geslachtofferd' of 'vervangen' worden. Henno Timmermans (Aalburgse Alliantie) gebruikt het deelwoord in een vandaag verschenen persbericht waarin hij door de bril van de Aalburgse Alliantie (AA) verslag doet van het bestuurlijke proces rondom het dossier 'Achilles Veen.' Dat kostte uiteindelijk drie wethouders de politieke kop. CDA-wethouder Loes Lijmbach was daar - als eerste - één van. Gemeente Aalburg moest op zoek naar een nieuw college. Het formatieproces werd eind vorige week afgerond. CDA Aalburg wil nu aan de leden uitleggen waarom de koers was zoals die gevaren is. De AA vindt daar het zijne van:

"In het Brabantsdagblad van 12 december 2012 viel te lezen dat er binnen CDA Aalburg ophef is ontstaan over het feit dat Loes Lijmbach niet terugkeert als wethouder. Om tegemoet te komen aan de wens van ‘de andere partijen’ werd ze geslachtofferd: Cees Schreuders werd naar voren geschoven als potentiële nieuwe CDA wethouder. Dit gebeurde onder het slappe argument dat er met een schone lei moet worden begonnen.

De AA heeft het vertrek van Loes van het begin af aan betreurd. Met haar (zelf gekozen) terugtreden ging in onze ogen de meest bekwame bestuurder van Aalburg verloren. Dit is ook de reden dat de AA nooit een kwade motie over Lijmbach heeft ingediend: ze belichaamde de garantie op continuïteit binnen het gemeentelijke bestuursproces. Wél hebben we trouwens ingestemd met een motie van afkeuring richting het college in haar geheel. De rol van het college in het ‘Achilles-proces’ was daarvoor de aanleiding.

De draai die het CDA schijnbaar moeiteloos maakte om toch maar vooral mee te mogen besturen geeft te denken. Hoe zwaar weegt het belang van de inwoners binnen het doen en laten van deze partij? Wordt de inwoner, als het de club uitkomt, straks ook eenvoudig “gelijmbacht”? Daarnaast is het bedenkelijk dat de eenheid binnen de coalitie al scheuren vertoont voordat het startschot heeft geklonken. In politiek opzicht lijkt er een barre winter aan te komen; ijskoud en met grote kans op enorme gladheid.

Beste mevrouw Lijmbach, de AA is nooit gegaan voor het pluche, maar voor kwaliteit en continuïteit. Sluit u daarom aan bij de AA, want hier wordt u niet vervangen voor een poëet zonder bestuurskracht."

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.