vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

'Ondernemersfonds geeft OV Aalburg een voorsprong'

5 december 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Redenen om voor óf tegen de plannen rond het nieuwe Ondernemersfonds Altena zijn, zijn uiteraard divers, maar worden niet altijd helder uitgesproken. Na de jongstleden leden(jaar)vergadering van Ondernemersvereniging (OV) Aalburg roeren de tongen zich meer en meer publieklijk. Ondernemer René Lucas (Cigo Lucas) aan de Markt in Wijk en Aalburg heeft uitgesproken gedachten over de plannen varierend van 'tegen' en 'voor tenzij'. De redactie van Aalburg.net sprak met hem.

Op zich is Lucas niet tegen het Ondernemersfonds. Dat blijkt als snel. Bedrijven als een Kruidvat, Zeeman en dergelijke gaan dan ook mee betalen aan ontwikkelingen in het Aalburgse centrum en dat kan hij alleen maar toejuichen. 'Zij profiteren al lang genoeg van de ideeën en middelen die worden opgebracht door de lokale middenstand,' is zijn stelling.

Zorgen
Wat Lucas wel zorgen baart is de uitvoering van het fonds zoals die werd voorgesteld op de ledenvergadering van OV Aalburg, vorige week donderdag in d'Alburcht. "Ik ben van mening dat er teveel geld blijft zitten in de organisatie en stroperige werkwijze, omdat er eerst een idee moet worden ingediend, declaraties etcetera." Veel administratieve rompslomp dus en dat in combinatie met de inrichting van een centrale organisatie vindt hij zonde van het geld. "Ook dient er uitermate kritisch gekeken te worden dat het Ondernemersfonds geen overheidstaken gaat overnemen, zoals deels gesuggereerd werd tijdens de vergadering. Om deze redenen kan, zal en wil ik niet instemmen met het plan zoals het nu voorligt."
Lucas benadrukt nogmaals dat het Ondernemersfonds geen overheidstaken moet gaan overnemen. Daar is hij tegen. "Samenwerken is natuurlijk wel altijd goed," stelt hij. "Pas als dit alles gerealiseerd zal worden, ben ik voor het Ondernemersfonds."

Toch kan de ondernemer aan de Markt zich meer condities voorstellen waaronder hij mee zal gaan in de plannen. "Ik vind dat het opgebrachte geld direct naar rato/aandeel verdeeld dient te worden onder de aandachtsgebieden. In ons geval betekent dit dat OV Aalburg zo'n € 53.000 tot haar beschikking moet krijgen. Dit bedrag wordt door OV Aalburg gereserveerd en naar rato verdeeld over haar aandachtsgebieden." Lucas denkt dan aan bedrijventerreinen, winkelcentrum en dergelijke. Op die manier zijn de bedragen al gereserveerd voor de juiste bestemmingen en hoeft niemand bang te zijn dat een ander gebruik,- of zo men wil - misbruik -, gaat maken 'van de grote pot."'

Voordeel
Tot slot ziet Lucas ook een bijkomend voordeel voor OV Aalburg. "Men is veel eerder en beter op de hoogte zijn van ideeën en evenementen die leven en er kan dan dus ook beter op geanticipeerd worden. Dat maakt de vereniging nog interessanter voor ondernemers om erbij te willen horen." Hij vind dan ook dat, willen ondernemers mee praten over de besteding van de gelden, zij lid moeten zijn. "Omdat men dan een stem heeft," besluit hij.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.