vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Nieuwe naam AalburgFM blijft ongedeeld geheim

30 november 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Nu het moment nadert dat het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting openheid van zaken gaat geven omtrent het hoe en wat rond het verdwijnen van AalburgFM, speelt er tót dat moment nóg een zaak. De naam...

De redactie van Aalburg.net dook eerder in de voortdurende, dikke mist rondom de lokale zender en publiceerde een aantal dagen geleden: "Wat dit redactionele speurwerk in ieder geval oplevert is de conclusie dat AalburgFM niet verdwijnt, maar verder gaat als nieuwe zender op de 105.3 FM, onder de naam AltenaFM. Een kwestie van 1 + 1 = 2. AltenaFM is overigens de oude, oorspronkelijke naam uit de begintijd van het lokale station. Dat is dán nog wel een opmerkelijk puntje: want waarom verder gaan onder een 'oude' naam als je die ooit afgelegd hebt als niet langer passend?"

Online radiostation
Dat 'opmerkelijke punt' knaagde... Met de journalistieke pet diep over de ogen speurde de redactie door en ontdekte nóg een domeinnaam die - naast AltenaFM.nl - actief verwijst naar de huige webstek van AalburgFM. Ook onlineradiostation.nl blijkt uit te komen op de huidige, aftellende website van AalburgFM. De eerdere insteek dat de nieuwe naam van het nieuwe station AltenaFM wordt, snijdt niet langer hout. Nu werd de naam AltenaFM al wel door twijfel omringd ("Nieuwe wijn in oude zakken?"), maar met de vaststelling dat onlineradiostation.nl ook een geregistreerde domeinnaam is van de Aalburgse Omroep Stichting, wordt het lastig verder te anticiperen op een mogelijke naam van het nieuwe station, dat straks gaat uitzenden op de 105.3 FM.

Wachten
Het aftellen gaat door. Dat is in ieder geval zeker. (Hoewel de klok op AalburgFM.nl van slag is met 23 dagen, 4 uren en 10 minuten, waar de seconden letterlijk niet meer meetellen. (foto van donderdag,12:57:13 uur)). De redactie van Aalburg.net vindt het nu allemaal okay en staakt haar speurwerk en kan, net als de rest van het Land van Altena en daarbuiten, niets anders doen dan wachten op de persconferentie, morgen in de Veense Studio om 12:00 uur. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.