donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

AalburgFM gaat verder als AltenaFM

27 november 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Getriggerd door de toch wel 'vreemde' berichten rondom het aanstaande verdwijnen van radio AalburgFM dook de redactie van Aalburg.net wat dieper in de materie. Volgens ons zit er meer verborgen onder het maaiveld van de radiomakers...

Maakten wij vorige week (maar ook gisteren) al melding van een (bevestigde!) live-uitzending (met programmamaker Ronny Hetjes & Henri Verhagen) door AalburgFM op 7 december aan de Markt in Wijk en Aalburg, het onderhoud aan de antenne van AalburgFM eerder deze week (er zou een poging tot omver halen gedaan zijn, aldus onbevestigde berichten) en een op handen zijnde nieuwjaarsuitzending, de getallen 105.3, dan is dat allemaal informatie die tot nadenken stemt. Wat speelt er nu precies? Wordt 30 november (persconferentie aanstaande vrijdag) dan toch 1 april? Wordt Altena massaal bij de neus genomen...?

AltenaFM op 105.3 FM
Die vermoedens worden des te meer bevestigd als blijkt dat het domein www.altenafm.nl geregistreerd is door hetzelfde radiostation AalburgFM! 
Wie op de link klikt zal zien dat hij (of zij) op de huidige website uitkomt van www.aalburgfm.nl Dat is, op zijn zachtst gezegd, merkwaardig.

<< UPDATE >> Om 17:15 uur blijkt de link www.altenafm.nl 'dood' te zijn en komt men op een site met de melding: 'Welcome to the home of altenafm.nl' Ook de link www.AltenaFM.com - eveneens geregistreerd bij de Aalburgse Omroep Stichting (AalburgFM) - is niet meer actief.

Google vertelt nog wel:  

Aalburg FM
www.altenafm.nl
U heeft dit openbaar een +1 gegeven. Ongedaan maken
Home · Actueel · Aalburg FM Sport · Aalburg FM Nieuws · Kalender · Acties · Over ons · Fotoboek · Vacatures · Top 20 · Programmering · Nu on-air · Gastenboek ... << EINDE UPDATE >>

<< Update2 >> Om 17:46 uur zijn genoemde linken weer actief.  << Einde update >>

Ergo: wie lust er nog peultjes...? De conclusie die wij nu trekken is dat AalburgFM dan weliswaar zal verdwijnen, maar op de frequentie 105.3 FM zal verder gaan onder de naam AltenaFM. 

Of er ook een ander concept onder de nieuwe zender gaat komen, is op dit moment onduidelijk. Commercieel zal men niet gaan, meldde eerder vandaag de website van Digitaalburg. Deze nieuwscollega liet weten dat daartoe een vergunning nodig is vanuit het Commissariaat van de Media. Die was niet afgegeven, aldus Digitaalburg.
Hoe de vork dan wel aan de spreekwoordelijke steel zit zal waarschijnlijk pas op de aanstaande persconferentie duidelijk worden, 'vreest' de redactie van Aalburg.net.

Oude naam
Wat dit redactionele speurwerk in ieder geval oplevert is de conclusie dat AalburgFM niet verdwijnt, maar verder gaat als nieuwe zender op de 105.3 FM onder de naam AltenaFM. Een kwestie van 1 + 1 = 2.
AltenaFM is overigens de oude, oorspronkelijke naam uit de begintijd van het lokale station. Dat is dán nog wel een opmerkelijk puntje: want waarom verder gaan onder een 'oude' naam als je die ooit afgelegd hebt als niet langer passend?

De kringen rond de zender zwijgen nog steeds, dus officieel bevestigt is er weliswaar niets.

Wordt dus gewoon vervolgd... Want: there is more to explore.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.