donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Coalitiebesprekingen gingen 'constructief' van start

20 november 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Gisteren, maandag 19 november, zijn gesprekken gevoerd met de verschillende partijen over een nieuwe coalitievorming voor het college van B en W in de gemeente Aalburg. De gesprekken waren vooral bedoeld om te bezien of er draagvlak was bij de partijen voor de gedachten die door de initiatiefnemers PvdA, CU en Ideaalburg ontwikkeld was.

De gesprekken zijn in een goede sfeer verlopen waarbij sprake was van 'een constructieve bijdrage vanuit de verschillende partijen,' aldus gelegenheidsvoorlichter Kees de Waal in een persbericht.  'De partijen hebben zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van de ruimte om initiatieven of beperkingen in te brengen. Tot slot zijn mogelijke wethouderskandidaten aan de orde gekomen, waarbij er partijen waren die (nog) geen naam wilden of konden noemen en partijen die  gemotiveerd kandidaten naar voren hebben geschoven.'

Terugkoppeling
De komende dagen wordt hard gewerkt om de informatie te bundelen en een schifting te maken voor vervolggesprekken. De informateur zal de komende dagen contact opnemen met de vertegenwoordigers van de partijen om een terugkoppeling te doen en een check op de eerste bevindingen. Uiterlijk vrijdag hopen de initiatiefnemers de andere partijen te informeren. Daar is bewust voor gekozen. "De Waal: "Om niet voor vrijdag naar buiten te treden is bewust, omdat de check zorgvuldig moet plaatsvinden en er om persoonlijke redenen  een pas op de plaats wordt gemaakt."

Wordt vervolgd...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.